Leadership si nu numai

Redacția For LIFE

Adolescenții sunt în stare de orice pentru a-și vedea un vis devenit realitate, chiar și pe cel mai mic vis dintre ele. Ei produc marile schimbări în bine a lumii în care trăim iar fără visele lor poate și acum trăiam în peșteri. S-ar putea ca unele din visele lor de acum să nu-i ajute la nimic, însă în acel moment era cel mai important lucru din viața lor.

Totuși, mulți dintre ei renunță foarte rapid la aceste vise și e mare păcat.

Pentru a-i ajuta  să-și îndeplinească visele, să se trezească optimiști și să își păstreze buna dispoziție întreaga zi, să iubească cu inima deschisă viața, Comunitatea For LIFE, Clubul Rotary Reșița împreună cu Centrul Universitar UBB Reșița organizează o Școală de Vară, iar prima activitate care s-a desfășurat a fost LEADERSHIP ȘI NU NUMAI.

Activitatea a avut mai multe părți:

1.Cuvântul de deschidere al președintelui Clubului Rotary Reșița, Adrian Falchinschi căruia îi mulțumim că este alături de noi, a urmat un cuvât de bun venit al președintelui Comunității For LIFE, Ovidiu Bădescu.

2) Jocul de leadership MÂINILE RĂSUCITE este jocul în care,  Andrada Sitaru a fost prima care a găsit soluția făcând întregul grup de copii să o urmeze și împreună să rezolve provocarea primită.

3) A urmat CARTEA MEA DE VIZITĂ în care fiecare copil a scris câteva detalii despre propria persoană și așteptările pe care le avea referitoare la această zi.

4) Jocul SUNT, ÎMI PLACE a fost antrenant și plin de voioșie, fiecare trebuia să descopere logica după care voluntari afirmau: Sunt Teo și îmi place Orșova, sunt Bianca și îmi place iarna. Aici felicitările merg spre Rihanna Moica care a fost prima care l-a deslușit.

5) descoperirea diferenței dintre ȘEF și LIDER, participanții au primit câte un bilețel pe care îl citeau cu aceste diferențe, apoi ele se dezbăteau cu argumente pro și contra.

6) Definiția proprie a unui lider completată cu ceea ce a spus Ronald Reagan, al 40-lea președinte al Statelor Unite: „Cel mai mare lider nu este neapărat cel care face cele mai mari lucruri. El este cel care îi face pe oameni să facă cele mai mari lucruri. ” 

7) Întrebări anonime atât despre provocările liceului cât și despre adolescență la care voluntarii și domnul Ovidiu Bădescu au răspuns.

8) Completarea pe verso a cărții de vizită cu feed-back oferit și propunere de ateliere viitoare.

 

 

Mulțumim voluntarilor For LIFE (Brăilă Sonia, Colțan Amalia, Ehrmann Karina, Olariu Mara, Stan Bianca și Zmeu Teodora) cei care au fost cei care au conceput și au coordonat întreaga activitate.

Mulțumim participanților: Adam Alexandra, Bădescu Daniel, Bănescu Alexia, Bichescu Andrada, Boldea Iasmina, Bora Alexandra, Costiș Alexandru, David Luca, Derbac Giulia, Deriuș Alexia, Doșa Ana-Maria, Ghibea Alexandra, Ignat Andrei, Ilia Roxana, Iser Alexandru, Krepela Theodora, Laza Alexia, Moica Rihanna, Niță Bianca, Pălean Rareș, Pârvan Cornelia, Popescu Ana, Precop Roberta, Sbîrcea Emilia, Sitaru Andrada, Șoavă Sergiu, Tecliș Anca, Tismonariu Octavian, Virag Erik.       

 

Clubul Rotary Reșița va continua să sprijine acțiunile FOR LIFE, precum Școala de vară, a căror beneficii pentru dezvoltarea copiilor sunt evidente. În cadrul acestor acțiuni se oferă copiilor oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștințele și aptitudinile prin implicarea într-un program interactiv cu activități educative, astfel încât aceștia să se maturizeze și să evolueze. La cât mai multe astfel de acțiuni!” – Adrian Falchinschi, președinte Rotary Reșița 2023-2024

“Centrul Universitar UBB Reșița este alături de orice inițiativă care dorește să asigure un cadru propice dezvoltării tinerilor și formării competențelor pentru o viață activă. Ne bucurăm să primim în mijlocul comunității noastre academice cadre didactice și elevi dornici să evolueze, deschiși la activități educaționale nonformale, organizate cu scopul maximizării cunoașterii și învățării. Până la urmă, școala nu este despre note, școala înseamnă un mediu educațional menit să contribuie la conturarea personalității viitorilor adulți, atât prin intermediul activităților curriculare, cât și prin cele extracurriculare, formale sau nonformale.
Salutăm inițiativa For Life și Rotary de a aduce la #CUUBBR proaspeții liceeni pentru un o primă interacțiune într-un mediu academic, deschis, și pe viitor, la cât mai multe astfel de activități.” – Andrade Bichescu, director Centru Universitar UBB Reșița.

16 Comments to “Leadership si nu numai”

 1. Mi-a placut mult interactiunea cu copiii, desi , la inceput m-am simtit mic, intr-un grup mare. Am fost total in afara zonei de confort (ca tot se foloseste mult termenul asta), dar asta am simtit, cu toate ca apartenenta la un grup nu mi-e total necunoscuta. Fac handbal de la 7 ani, am participat in cateva dati , ca mini-membru, dar cu atributii , in atelierele de vara, de la Gradina Zoologica Resita, organizate de Mansarda cu ajutorul d-nei Dana Lupsan.
  Acum a fost un pic la fel, dar pentru copii mai mari. Poate ca acum mi-am dat seama ca sunt copil de liceu .
  Jocurile au fost foarte interesante, m-am simtit dorit in grup, gazdele au ascultat, ne-au provocat, au vrut sa afle lucruri despre noi, pentru a ne cunoaste mai bine.
  Fetele au fost foarte politicoase si amuzante, le multumim pentru rabdare si intelegere.
  Cu alte cuvinte….i think this is the beginning of a beautiful friendship!

 2. Aceasta a fost o experiență foarte interesantă, amuzantă și din care am putut învăța ceva. Mi-a plăcut foarte mult de voluntari, aceștia fiind foarte implicați, văzându-se pe fețele lor faptul că făceau acest lucru pentru că le place nu pentru că sunt obligați. M-aș bucura ca și în viitor să pot participa la astfel de acțiuni pentru a putea înțelege lumea din jurul meu mai bine și chiar și pe mine. Mulțumesc voluntarilor pentru o astfel de experiență frumoasă și tuturor celor care au fost implicați. De abia aștept următorul proiect.

 3. Cred că fiecare dintre noi a avut nevoie de un moment de regasire. Stresul provocat de examenele pe care le-am susținut ne-a facut să uitam cum este să socializam, să cunoștem persoane noi sau să ne bucuram pur și simplu de momentele petrecute cu prietenii noștri. Nu regret ca am participat la aceasta activitate , am avut ocazia să îmi cunosc viitori colegi, să descopăr ceva nou și chiar în acest moment să învaț cum să imi exprim gandurile într-un comentariu.
  Calde mulțumiri voluntarilor și tuturor celor implicați , sper să ne revedem cu bine la urmatoarea întalnire!🫶

 4. A fost o experiență frumoasa unde am putut comunica si exprima propriile opinii, ne-am putut distra învățând. Le mulțumesc voluntarilor si organizatorilor pentru minunata experiență! As mai participa la o astfel de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image