Fluturele

POVESTEA FLUTURELUI

Povestea fluturelui

Într-o zi, un om a găsit din întâmplare un cocon şi s-a oprit să-l studieze. Într-un mic orificiu de pe suprafaţa coconului, omul a observat un fluture care se străduia să iasă la lumină. Omul a urmărit aproape o oră fluturele care tot încerca să iasă din cucon, însă la un moment dat părea că fluturele a abandonar lupta nereușind să iasă prin mica deschizătură. În zadar aripile lui le luptau, orificiul parcă rămânea la fel de mic.

La un moment dat, fluturele s-a oprit, ca şi cum ar fi renunţat. Omul decise atunci să ajute fluturele. A luat un cuţit, a deschis coconul şi fluturele ieşi imediat. Omul părea mulţumit de fapta bună pe care tocmai o făcuse. Totuşi, trupul fluturelui era slab şi amorţit, iar aripile mici şi fragile abia se mişcau. Omul continuă să-l observe, spunându-şi că aripile fluturelui se vor deschide, dintr-o clipă în alta, şi că atunci insecta va putea să-şi ia zborul. Dar nu s-a întâmplat nimic! De fapt, fluturele şi-a petrecut scurta lui viaţă târându-se pe pământ, cu trupul lui slab şi aripile chircite. Niciodată n-a putut să zboare. Ceea ce omul nu a înţeles în intenţia lui, bună de altfel, de a-l ajuta, este că trecerea prin orificiul coconului i-ar fi permis fluturelui să facă efortul necesar ca să poată trimite lichidele vitale din trupul său aripilor, lucru care i-ar fi permis să zboare. Și că, în viață, lucrurile cu adevărat importante necesită timp, dacă ar fi așteptat câteva ore, aripile deveneau mai puternice și fluturele reușea să zboare.

Uneori, luptele pe care ni le pregăteşte viaţa sunt absolut necesare şi sunt exact ceea ce avem nevoie pentru evoluţia noastră, deşi pe moment nu e deloc plăcut. Așadar, când veți întâmpina greutăți sau considerați că aveți ghinion, s-ar putea să fie tocmai acea luptă care să vă aducă energia pentru a vă crește aripile puternice. Nu întotdeauna va fi o luptă câștigată, însă de cele mai multe ori, viața îți oferă șansa revanșei, iar o mentalitate de câștigător va spune: DATA VIITOARE VOI REUȘI, și veți face asta. Aveți sau ați avut momente în care ați spus: NU MAI POT? Nu renunțați, și veți vedea că VEȚI MAI PUTEA. Deschideți-vă aripile, zburați și bucurați-i ce cei din jur.