Baloanele

POVESTEA BALOANELOR

La un seminar participau în jur de 50 de persoane.
Cel ce susținea cursul și-a dat seama că spectatorii săi dau semne de plictiseală, așa că a decis să le atragă interesul asupra subiectului discutat, printr-o activitate practică.
A coborât de la tribună și a înmânat fiecărei persoane din sală câte un balon colorat și un marker. Participanții s-au mirat, dar toți au primit balonul și carioca. Profesorul le-a spus să-și treacă numele și prenumele pe baloane. Participanții s-au conformat. Toate baloanele au fost strânse apoi într-o cameră adiacentă.
Provocarea de abia începea. Toți participanții la curs au fost apoi invitați în camera cu baloane și li s-a acordat 5 minute pentru a-și găsi balonul pe care și-au trecut numele. Cronometrul a fost pornit și ce a urmat a fost un haos. Fiecare participant s-a îngrămădit și s-a îmbrâncit cu ceilalți. La finalul celor cinci minute, nimeni nu și-a găsit balonul.
Atunci profesorul le-a spus să ia balonul cel mai apropiat și să-l ofere celui care îl căuta.
În doar câteva minute, fiecare participant la curs și-a primit balonul.
Profesorul le-a spus: “Așa este și în viață! Fiecare își caută fericirea. Nimeni nu știe unde este. Dar, fericirea noastră constă în fericirea altora. Oferă fericirea altora și o vei primi pe a ta. Asta e scopul fiecărui om.”