Șoricelul

POVESTEA ȘORICELULUI

Privind prin gaura din perete, un şoricel văzu pe fermier şi pe soţia sa desfăcând un pachet.
A fost îngrozit să vadă că în pachet era o capcană pentru şoareci.
Întorcându-se la fermă, şoricelul spuse tuturor despre ceea ce văzuse. “Este o capcană pentru şoricei în casă! Este o capcană pentru şoricei în casă!”
Găina a cloncănit, şi-a ridicat capul şi a spus:
“Domnule şoarece, îţi pot spune doar atât. Înţeleg că este o problemă gravă pentru dumneata, dar pe mine nu mă interesează”.
Apoi şoricelul se duse la porc şi îi spuse: “Este o capcană pentru şoricei în casă!”
Porcul a fost impresionat, dar a răspuns: “Aaaa, o capcană pentru şoricei? Păi atunci ce problemă să am eu cu ea?”
Şoricelul s-a dus apoi la vacă şi i-a spus şi ei: “Este o capcană pentru şoricei în casă!”
Vaca i-a raspuns: “Wow, domnule şoricel, îmi pare rău pentru tine, dar în ceea ce mă priveşte pe mine această capcană nu mă poate răni în nici un fel.”
În cele din urmă, şoricelul s-a întors în casă foarte deznădăjduit.
În acea noapte s-a auzit un sunet care vestea că ceva fusese prins în capcană. Soţia fermierului se grăbi să vadă despre ce este vorba, dar din cauza întunericului nu a văzut că în capcană era coada unui şarpe mare şi veninos. Aşa că acesta o muşcase.
Fermierul se grăbi cu soţia sa la spital, apoi o aduse acasă cu febră mare. Toată lumea ştie că un bun remediu împotriva febrei este supa de pui, aşa că fermierul se duse şi sacrifică găina. Cu toate acestea, starea soţiei sale se înrăutăţea.
Prietenii şi vecinii veniseră să stea cu ea, iar ca să îi poată hrăni fermierul tăie şi porcul.
Soţia fermierului nu se însănătoşi şi în cele din urmă a murit. La înmormântare au venit atât de multe persoane încât fermierul a sacrificat şi vaca pentru a-i hrăni pe toţi.
Şoricelul privea acum prin gaura din perete cu multă tristeţe…
Toţi suntem într-o călătorie numită viaţă. Atunci când auzi că cineva are o problemă şi crezi că nu te priveşte, adu-ţi aminte că dacă unul dintre noi este ameninţat, noi toţi suntem în pericol.
Voi, ce ați făcut atunci când cineva din jurul vistru avea o problemă?