Fluturele Albastru

POVESTEA FLUTURELUI ALBASTRU

Două surori, foarte curioase și inteligente, puneau mereu multe întrebări părinților, dar nu întotdeauna părinții puteau găsi răspunsurile.
Așa că, dorind să le ofere cea mai bună educație, într-o zi, şi-au trimis fetele să petreacă o perioada de timp în casa unui înțelept. Acesta știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.
La un moment dat, una dintre fete a adus un fluture albastru, pe care plănuia să îl folosească pentru a vedea istețimea înţeleptului.
– Ce vei face? o întrebă sora ei.
– O să ascund fluturele în mâinile mele şi o să întreb înțeleptul dacă e viu sau mort.
Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile şi îl voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu, îl voi strânge şi îl voi strivi. Şi, astfel, orice răspuns va avea, se va înşela!
Cele doua fete au mers într-o clipă la înţelept şi l-au găsit meditând.
– Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort ?
Foarte calm, înţeleptul surâse şi îi zise:
– Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale!
Aşa este şi viaţa noastră, prezentul şi viitorul nostru. Nu trebuie să învinovăţim pe nimeni, când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu.
Viaţa noastră, e în mâinile noastre, ca şi fluturele albastru.
De noi depinde să alegem ce vom face cu ea. Dacă vei fi fericit, dacă vei avea mai multe sau mai puţine realizări, dacă vei avea succes, dacă viața o să ți se pară frumoasă, în mare parte va depinde doar de tine.
De multe ori mi se părea prea greu de realizat ceva, și mă opream, însă gândindu-mă la această poveste, am mers mai departe și am reușit.
Aripile fluturelui sunt aripile tale!