Paharul cu Lapte

POVESTEA PAHARULUI CU LAPTE

Doctorul Howard Kelly, unul dintre fondatorii primului centru de cercetare medicală din SUA, John Hopkins are o poveste de viață impresionantă.
Într-o zi, un tânăr sărac vindea diferite mărfuri din poartă în poartă deoarece singurii bani cu care să-și plătească studiile la universitate erau din aceste comisioane. În ultimul timp însă, vânzările erau din ce în ce mai puține și gânduri negre îi treceau prin minte. Îi venea să renunțe și la facultate și să accepte că e imposibil să fie medic. Măcinat de gânduri, bătând la uși care nu i se mai dechideau, îl apucă foamea iar tot ce găsi în buzunar era doar o monedă de 10 cenți.
S-a decis să ceară ceva de mâncare la următoarea casă și când bătu la ușă, ce să vezi?
O tânără zâmbitoare apăru și îl întrebă, ce dorește?
Băiatul nostru se fâstâcise, uitase și de foame, și ceruse un pahar cu apă.
Ea privindu-l, își dăduse imediat seama că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.
El îl bău încet și întrebă:
– Cât vă datorez? Pregătindu-se să scoată cei 10 cenți.
– Nu-mi datorați nimic, răspunse ea. Mama mea, m-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi, iar el răspunse: – Vă mulțumesc din suflet…!
Plecând de la casa aceea, simți o bucurie, o energie, și o speranță cum nu mai simțise de mult, încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Reîncepuse să fie optimist și ca prin minune, vânzările au început din nou să meargă, deoarece el, redevenise acel tânăr care dădea valoare prezentării lor.
După câțiva ani, femeia se îmbolnăvi grav iar medicii din satul ei erau îngrijorați, și după puțin timp au trimis-o în oraș. Il căutară pe Dr. Howard Kelly pentru o consultație.
Când Dr. Kelly auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcută, era satul care i-a dăruit pentru a 2-a oară viață. Urcă din holul spitalului în camera ei ca să o consulte și, din vorbă în vorbă, femeia îi spuse casa unde stă și atunci el, privind-o mai atent, o recunoscu imediat, era femeia care i-a redat speranța. Se întoarse spre geam, pentru ca femeia să nu-i vadă lacrimile. Era un caz medical complicat, ce necesita o operație periculoasă pe cord deschis. Din acea zi, rugându-se la Dumnezeu și făcând tot posibilul ca să-i salveze viața, a operat-o chiar el, însă femeia se recuperă foarte încet…
După o lungă luptă, ea învinse boala…! Era în sfârșit sănătoasă.!
Însă, alte gânduri începură să o macine pe femeie, costul operației, a numeroaselor zile de spitalizare, știa că ar fi trebuit să muncească tot restul zilelor, eventual să-și vândă casa și tot ceea ce avea pentru a-și plăti cheltuielile.
Și, în ziua când factura a ajuns în camera pacientei, cu mâinile tremurânde, o deschise iar suma era într-adevăr imensă.
Ceva îi atrase atenția: pe marginile facturii citi aceste cuvinte…
“Plătită integral acum mulți ani, cu un pahar de lapte”
(Semnat) Dr. Howard Kelly