Bianca Stan

Bianca Stan: un model al dedicării, conturat de un zâmbet care spune că nu ai nevoie de multe pentru a fi fericit.

de Constandache Maia

Cum te-ai descrie? Ce trăsătură te caracterizează?

M-aș descrie ca o persoană cooperantă. Ador să lucrez cu alți oameni pentru a crea lucruri frumoase împreună. O trăsătură ce m-ar caracteriza ar fi perseverența, cum spunea Napoleon Bonaparte: Efortul își arată roadele după ce o persoană refuză să se oprească.

Ce planuri de viitor ai?

În viitor vreau să studiez informatica la Universitatea de Vest din Timișoara, dar până atunci în acești doi ani de liceu rămași îmi doresc să particip în cât mai multe proiecte For Life pentru că aceste proiecte îmi fac inima să zâmbească.

Ce realizări ai avut până acum?

Până acum am reușit să termin o școală de muzică, am participat într-o tabără ecumenică din Italia, am organizat un Weekend For Life, iar anul acesta am ajuns să reprezint elevii, având funcția de secretar în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor.

Ce nevoi consideri că au tinerii de vârsta ta?

Ne aflăm într-o lume unde informațiile sunt la tot pasul, fiind copleșiți de ele. Consider că avem nevoie de cineva care să ne ajute în gestionarea acestei ploi de informații care de multe ori sunt mult prea multe pentru noi.

Ce faci în timpul liber?

În mare parte îmi place tot ceea ce fac, dar uneori simt nevoia să fac ceva pentru mine. În timpul liber îmi place să citesc, să ies afară cu prietenii, să cânt la chitară, toate acestea ajutându-mă să mă deconectez puțin de toate lucrurile pe care trebuie să le fac.

Ce părere ai despre voluntariat?

După părerea mea prin voluntariat te descoperi, în primul rând, pe tine, iar mai apoi pe cei care au nevoie de ajutorul tău și îți dau ocazia să dăruiești tot ce ai mai bun. Personal mă face să mă simt completă pentru că pot să ofer ceea ce am primit și eu la rândul meu.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Pentru mine succesul nu este reprezentat de lucruri materiale. Succesul înseamnă să am oameni buni lângă mine, să mă iubesc pe mine și să pot face ceea ce îmi place. Sufletul se bucură cu lucruri mici, care de multe ori pare că nu au semnificație: un zâmbet, o floare sau niște cuvinte frumoase.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit?

Totul se întâmplă cu un motiv este mai mult sau mai puțin sfatul care m-a făcut să trec peste orice greutate pe care am întâmpinat-o. Odată cu fiecare experiență acumulată se adaugă o cărămidă la întregul ce ne definește pe fiecare în parte ca oameni. Aceste experiențe ne fac să evoluam să devenim o versiune din ce în ce mai bună și totodată reprezintă amintirile fără de care viața ar fi monotonă.

Ce sfaturi ai pentru cei care vor sa se implice așa cum faci și tu?

Îi sfătuiesc să fie cooperanți, să nu le fie frică să își exprime opiniile, să fie mereu ei înșiși și să facă totul din suflet pentru că doar așa pot exprima cât de frumoși și speciali sunt. Nu este vorba despre o frumusețe exterioară, ci despre una ce face parte din sufletul fiecăruia, pe care poate de prea multe ori nu o lăsăm să iasă la suprafață.

Cum reușești să te ocupi și de școală, dar și de activități de voluntariat?

Reușesc să mă ocup constant de toate, fiind o persoana echilibrată. Încerc să mă organizez cât mai bine pentru a reuși să fac tot ce îmi propun. Tot ce fac îmi aduce satisfacție, mai ales proiectele la care particip.