Mioara Simu

Cand eram mica,imi doream sa devin politist,sa investighez crime,sau avocat,ca sa demonstrez vinovatia criminalilor.Apoi,in scoala,m-am indragostit de matematica,poate si datorita faptului ca in rezolvarea problemelor,desi intuiesti rezultatul,trebuie sa si dovedesti validitatea acestuia.

Dupa absolvirea LTCD(Grup Scolar Industrial Moldova Noua pe atunci) in 2000,profilul matematica-fizica,am urmat cursurile Facultatii de Matematica si Informatica,specializarea matematica-informatica din cadrul UVT.

Cariera profesionala mi-am inceput-o ca si profesor de informatica,la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timisoara,in 2004.Din ianuarie 2006,am intrat in “lumea corporatistilor”,initial ca si inginer de testare ,apoi ca si operator calculator,in fabrica de productie a TRW Automotive Safety Systems (acum ZF) din Timisoara.

Cunostintele dobandite in scoala si curiozitatea de a descoperi cum functioneaza lucrurile,m-au propulsat,in februarie 2007,in departamentul IT ca si primul specialist in trasabilitate.,avand ca principale responsabilitati integrarea aplicatiilor de tip MES(Manufacturing Execution Systems) in procesele de productie si 1-level support in rezolvarea incidentelor legate de MES pentru locatiile TRW din Romania.

Dupa 7 ani,am decis ca este momentul sa trec la nivelul urmator in cariera si din martie 2014 sunt membru al echipei globale de suport IT pentru aplicatii MES in cadrul Hella Romania,oferind consultanta si 2-level support in rezolvarea incidentelor IT MES,raportate in toate locatiile Hella din lume,asigurand totodata legatura dintre business si echipele IT si furnizorul de software MES.Recent,in 1 iulie 2022,am preluat oficial rolul de manager functional al echipei de suport glabale Operations MES.

Activitatea pe care o desfasor imi permite sa imbin calitatile native precum spiritul de observatie,atentia la detalii,abilitatile de comunicare,planificare si coordonare cu cunostintele tehnice din mai multe domenii(IT-software si hardware,managementul proceselor de productie,al afacerilor,matematica,legislatie,electronica…). Consider ca succesul depinde in mare masura de mult iti place ceea ce faci si cat de bine se potriveste felului tau de a fi.