Alexandra Preda

Alexandra Preda, un om care mi-a redat speranța. Fără ea, nu aș fi fost nimic din ceea ce sunt acum, mulțumesc…dar să o ascultpăm pe Alexandra.

M-am nascut pe 21.02.1987 in Resita, am urmat Scoala Gimnaziala Nr.2 si Colegiul National “Traian Lalescu” din Resita.

In clasa a X-a m-am hotarat sa ma fac “doctorita” pentru ca imi placea cum se adresau oamenii mamei mele cu d-na doctor. Am avut privilegiul de a o avea pe d-na profesor Luminita Broasca ca si profesor de biologie, iar dansa a stiut sa ma faca sa iubesc biologia si pe dansa. Imi amintesc cu mare drag glumele ei cu “sa ne facem buzele rosii cu pixul” si desenele frumoase si logice, care m-au ajutat sa iau 10 la biologie la bacalaureat.

Am absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”din Timisoara in anul 2012.

Am inceput rezidentiatul in specialitatea oftalmologie si din anul 2017 sunt medic specialist oftalmolog.

Teza mea de doctorat s-a bazat pe o tehnica laser noua in tara noastra, care in anumite situatii reprezinta unica solutie de prezervare a ochiului si a reprezentat primul studiu din Romania efectuat pe aceasta tema.

Actualmente sunt Sef de lucrari la disciplina de oftalmolgie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes”din Timisoara si lucrez atat in mediul de stat cat si privat.

Consider ca cele mai importante lucruri pe care le-am desavarsit in aceasta calatorie profesionala au fost empatia fata de pacient si faptul ca Dumnezeu vindeca, noi doctorii facem tot ce putem stiintific.