Ziua Recunoștinței, 2022.11.24

Gândiți-vă ce frumos ar fi ca în fiecare dimineață, înainte de a vă ridica din pat, să găsiți un motiv pentru care sunteți recunoscător și să mulțumiți. Actul de a mulțumi e o alegerea personală, dar îți dă o asemenea bucurie interioară încât provocările inerente ale zilei ce vor urma vor fi depășite mai ușor și cu mai mulți prieteni alături.

În 24 noiembrie e ZIUA RECUNOȘTINȚEI, nu contează dacă e înainte de această zi sau după ceea ce a trecut, e important să mulțumiți, iar una din modalități e să mulțumiți ca și comentarii în josul acestei pagini. dacă de eroare, dați back, refres și vă va da alt cod, pentru siguranță.

Dorim să facem un fel de hartă a mulțumirii din ROMÂNIA și de aceea rugămintea e să scrieți numele, prenumele, localitatea (eventual județul) și motivul pentru care mulțumiți acelei persoane. Ar fi frumos să scrieți numele dvs exact, dar dacă doriți, puteți mulțumi și anonim.

Mulțumiți părinților și rudelor dumneavoastră, mulțumiți prietenilor, mulțumiți celor care printr-un gest v-au făcut să vă simțiți altfel, mulțumiți celor care au fost acolo atunci când ați avut nevoie.

Noi, cei din FOR LIFE mulțumim fiecăruia din cei 40 000 de membri ai acestei comunități minunate, le mulțumim că sunt alături de noi și că ne dau energia de a dărui.

Voi, cui mulțumiți?

 

Clubul 4Life-LTCD, prof coordonatori: David-Izvernar Mihaela și Ziman Lăcrimioara

„Recunoștința este miezul dragostei față de cei care ne iubesc,a dragostei față de semenii noștri,de la care ne vin multe ocrotiri și binefaceri nespus de plăcute.” [Silvio Pellico]

Anual, în ultima joi a lunii noiembrie în Statele Unite se sărbătorește Ziua Recunoștinței (Thanksgiving).Elevii claselor I A, a II-B și a III-AM(de la Liceul Tehnologic “Clisura Dunarii” Moldova Nouă, jud. Caraș-Severin) au învățat, în Limba engleză, lecția primului Thanksgiving din anul 1620, când nava Mayflower II a acostat pe teritoriul SUA de azi. Pentru o înțelegere mai facilă și pentru a dovedi  atitudini recunoscătoare, membrii clubului 4Life-LTCD au confecționat, împreună cu cei mici, flori de mai (“Mayflowers”), flori ce vor fi oferite mamelor. Activitatea comună a fost utilă tuturor.

 

Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița, Clasa: a II-a C, Prof. înv. primar: Cîrnicean Claudia, Ivăniș Anca

Elevii clasei a II-a C, alături de cadrele didactice, au discutat despre semnificația cuvântului ,,recunoștință” și beneficiile acestui sentiment, apoi au realizat un copac al recunoștinței. Pe ramurile copacului, copiii au lipit bilețele cu lucruri pentru care sunt recunoscători.

Activitatea a continuat cu realizarea unor desene, care să ilustreze recunoștința.

 

Elevii clasei I B, Școala Gimnazială “Rareș Vodă”, Ploiești, coordonați de doamna Nicoleta Malai, cu ocazia “Zilei Recunoștinței”, și-au exprimat prin desene recunoștința față de părinți și bunici pentru faptul că au grijă de ei, îi ocrotesc și îi iubesc necondiționat.

 

Astăzi, de Ziua Recunoștinței, elevii clasei I A ,sub îndrumarea doamnei prof.înv.primar Daniela Oprea, au făcut un mic exercițiu de exprimare a recunoștinței față de ceilalți, față de persoanele dragi, față de persoanele care i-au ajutat.

Și-au propus ca acest exercițiu să devină un obicei zilnic, de a oferi un sincer “mulțumesc”, de a vedea că, în lumea noastră, există și multe lucruri pozitive și oameni care ne fac zilele mai pline.

 

Recunoștința se simte, se învață, se dăruiește, nu de puține ori, de către copii, acei “oameni mici”.

Sunt cei care, uneori, chiar și loviți de greutățile vieții, găsesc în ei puterea să ofere zâmbete, mulțumiri și recunoștință.
De Ziua Recunoștinței, omuleții din clasa a II-a A, alături de doamna lor, inst. Ana-Maria Prodan, au așezat în palmele lor mici toată dragostea față de cei dragi.

 

Clasa a II-a A de la Școala Gimnaziala Marius Șandru Reșița a marcat Ziua recunoștinței prin scurte mesaje de recunoștință adresate persoanelor dragi.

Prof. OZANA DRĂGILĂ 

 

Prof. inv. primar Oprea Robertha
Clasa a IV-a A
Scoala Gimnaziala “Marius Sandru” Resita
Am marcat Ziua Recunostintei prin confectionarea unei flori prin tehnica origami, pe care o vor oferi copiii cuiva caruia ii sunt recunoscatori.
Totodata, copiii si-au exprimat recunostinta fata de profesorii care predau la clasa L. Engleza si Ed. Fuzica. Au oferit profesorilor inimioare cu mesaje de recunostinta .

 

Cu ocazia Zilei Recunoștinței, la Liceul Teoretic “General Dragalina” Oravița, voluntarii For Life, coordonați de prof. Monica Fetico, au organizat o activitate interactivă și distractivă pentru elevii clasei a III-a, care, alături de dna învățătoare Livia Crețu, au învățat să confecționeze un cățel și un semn de carte în formă de inimă, pe care au scris apoi mesaje în semn de recunoștință pentru persoanele dragi. De asemenea, voluntarii (elevi din clasele a XI-a și a XII-a), alături de curcanul Gigel, invitatul special al zilei, i-au îndemnat pe cei mici să noteze pe tablă toate motivele pentru care se simt recunoscători. Eevii s-au implicat și au fost foarte entuziasmați de această activitate, care s-a dovedit a fi un succes, având în vedere că toți participanții au zâmbit din plin 🙂

62 Comments to “Ziua Recunoștinței, 2022.11.24”

  1. Ii sunt recunoscătoare memei mele și îi mulțumesc pentru că este mereu lângă mine, pentru că mă iubește necondiționat și mă iartă de fiecare dată cînd greșesc.

  2. Sunt recunoscătoare familiei mele, in special mamei, care m-a crescut de una singura și mereu a încercat sa îmi ofere tot ce e mai bun. De asemenea, le sunt recunoscătoare prietenilor mei care îmi sunt mereu alături și fără de care nu m-as putea descurca. Și nu in ultimul rând, sunt recunoscătoare tuturor profesorilor mei care, in fiecare zi încearca sa ne ofere tuturor cea mai buna educația posibila.

  3. Sunt recunoscătoare familie mele și prietenilor mei pt că mi-au fost alături când aveam nevoie. Pt că au avut grija de mine și pt că ma-au ajutat la nevoie. Aceste persoane sunt cele care îmi fac ziua mai bună și pe care ma pot baza. Iar pt ăsta le sunt recunoscătoare.

  4. Sunt recunoscatoare familiei si prietenilor dragi, pt ca m-au sustinut in deciziile luate si pt ca sunt mereu aproape de mine, incercand sa ma simt bine.

  5. Sunt recunoscătoare că sunt sănătoasă, ca am o familie iubitoare pe care ma pot baza mereu si ca am cei mai buni prieteni pe care mi pot imagina!

  6. Sigur că sunt recunoscătoare multor persoane care mi-au marcat destunul, începând cu bunica mea, care a plecat demult şi care m-a învăţat prima iubirea, cu mama, care m-a ajutat să scriu cu mâna dreaptă, cu diriginta mea din gimnaziu, care m-a ajutat să devin stăpână pe mine şi continuând cu sora mea şi prietenele mele. Dar azi, îmi amintesc, cum într+un moment greu al vieţii mele o colegă dragă mi-a dăruit un buchet de lalele roşii. Era iarnă şi florile mi-au încălzit ziua şi sufletul. Mulţumesc!

    1. Sunt recunoscatoare pentru familia mea și pentru toți prietenii care mi-au fost alături în momentele cele mai grele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image