de Sara Dumitru
De cele mai multe ori ne imaginăm viața noastră ca pe un plan concret, o placă rigidă care nu ne gândim că este posibil să se fisureze de la cele mai mici probleme. Atunci când ne țintim un obiectiv și lucrăm din greu ca să îl obținem, nu ne trece prin minte că ar putea exista și altă cale. Ne facem speranțe prea mari pentru drumul pavat anticipat de noi, de aceea suntem dezamăgiți de cele mai multe ori, atunci când nu avem reușite. Dar mulți nu înțeleg că frumusețea vieții stă în momentele neașteptate, care vin brusc în viața noastră și o luminează.
De aceea, ziua de 22 iunie 2024, a VIII-a ediție a Zilei For Life, am dedicat o creativității, în care încrederea de sine și de a nu te da bătut din a face ceva frumos, erau categoric cele mai bune opțiuni. Prin această mutare rapidă, dar foarte bine pregătită, am avut oportunitatea să mă cunosc mai bine și să aflu că în sufletul meu încă sunt doar un copil care caută în tot ce face aroma dulce a jocului de echipă.
Pe lângă aceasta, sunt foarte mândră de colegii și prietenii cu care am reușit să colaborez atât de frumos pentru a putea scoate la iveală toate detaliile în legătură cu ce aveam de gând să facem. Cu siguranță pot spune că sunt niște oameni geniali, receptivi și inovatori, cu mintea deschisă spre noi orizonturi.
Activitatea noastră s-a desfășurat în două locații de poveste, în care noi, voluntarii, am putut să ne punem în aplicare abilitățile atât pe plan fizic, cât și pe cel mintal. Totul s-a împletit perfect cu tema evenimentului. În incipitul călătoriei noastre, am luat parte la o minunată aventură în parcul de agrement Peppermint Park, din Cerghid.
Atmosfera de poveste ne-a făcut pe toți să ne transpunem în jocul pe care l-am ales, anume Paintball. Paintball este un joc de echipă, unde atenția și controlul de sine sunt lucrurile de bază.
Aici, am putut observa cum fiecare jucător își forma tactici cât mai bune, prin care să surprindă adversarul. Cu toate acestea, la final eram toți învingători și am continuat aventura cu un zâmbet mare pe buze.
Mai apoi, împreună cu prietenii mei, am fost pe traseul de cățărări. Pe acest traseu, emoția se putea simți la un nivel mult mai înalt, deoarece eram la înălțime. Dar nimic nu putea opri curajul și încrederea pe care o are un om puternic.
Un moment care ne-a marcat pe toți și sunt sigură că ne va rămâne în suflet și în minte pentru totdeauna, este din pricina unei prienene care s-a dezechilibrat și a rămas câteva clipe înțepenită, fără a se putea mișca. Dar ce ne-a impresionat pe toți a fost faptul că ea, după ce a ajuns pe pământ, a avut curajul și puterea de a o lua de la capăt. Pentru aceasta, o admir foarte mult ca persoană și cred că este un exemplu de respectat, la fel și colegele mele care au încurajat-o să meargă mai departe. Susținerea era la tot pasul.
Alina Oltean- ,,Ziua aceasta mi-a arătat că pot trece peste obstacolele care îmi apar în cale”
Beatrice Tămaș-,,A fi învingător înseamnă să ai curajul să lupți”
Mălina Morar-,,Perseverența este calitate de fier în drumul spre success”
Denisa Cîmpean-,,Toți pentru unul și unul pentru toți. A fost o zi memorabilă în care am aflat ce înseamnă prietenia”
Dintr-o poveste, am plecat în alta. Un drum relativ scurt, ne-a deschis porțile spre următoarea locație de vis, Bobohalma.
Un sătuc turistic, plin de legendă și oameni frumoși ne-au mărit inimile. Am intrat într-o gospodărie plină de animale jucăușe, unde ne-a întâmpinat familia unei prietene din echipa de voluntari. Pot spune că sunt niște oameni foarte ospitalieri și au o inimă mare. Împreună, am avut ocazia să ne deschidem în comunicare, să povestim câte o experiență de viață din care să învățăm valoarea bunătății adevărate și cât de important este să ajurtăm oameni.
După aceasta, am luat-o la pas spre ultima noastră locație, Casa Bobo. O locație tihnitoare, unde recolta e mai bogată și zilele mai lungi. Parcă atunci când intrai în curte erai alt om, unul mai bun și mai plin de viață. Toată energia de acolo m-a făcut să le datorez totul gazdelor. Istoria casei care acum parcă este ruptă din povești, este una foarte veche, dar și foarte frumoasă. Fiecare colt avea semnificația lui, fiecare obiect traditional își avea locul, dar totul mulțumită proprietarilor, deoarece totul a fost conceput de ei.
După cum am spus, locația se potrivea perfect cu tema atelierului pe care domnul Ovidiu Bădescu îl avea pregătit pentru noi și anume, creativitatea.
Am învățat că a fi creativ nu înseamnă a avea talent la ceva sau a fi dezvoltat pe o latură artistică. De fapt, înseamnă a accepta o problemă și de a o lua ca o parte din procesul de dezvoltare, a găsi soluții ingenioase care îți scot mintea din confortul monoton, a fi curios de fiecare lucru mic și de a fi tu însuți. Și atunci îți vei da seama ce înseamnă puterea adevărată. Puterea adevărată înseamnă a nu renunța atunci când planurile ți -au fost date peste cap. Atunci când mintea ta este flexibilă, deschisă spre alte orizonturi, când ai mereu la îndemână o mișcare de rezervă, un plan B, pe care nu vei ști niciodată când vei fi nevoit să o aplici. Înseamnă a primi un lacăt fără cheie, dar a fi în continuare conștient că nu există broască care se vinde fără piesa cu care mecanismul se mișcă sau fără a putea deschide ușa respectivă. Metaforic vorbind, totul este de a încerca să găsești cheia și de a nu renunța niciodată, tot dacă lacătul tău nu s-a deschis din prima.
Și uite-așa, am creat o zi de neuitat împreună cu prietenii For LIFE!
Voluntari: Sara Dumitru, Denisa Cîmpean, Mălina Morar, Alina Oltean, Beatrice Tămaș, Tamas Doszlop, Bogdan Suciu, Bogdan Stanciu
Ne-au onorat cu prezența: prof. Ovidiu Bădescu, prof. Mihaela Moraru, preot Filip Marius