Cadrele didactice vor desfășura activități adresate liceenilor și studenților în perioada 20-22 mai.

Cei care doresc să se implice ca și coordonatori la weekend For LIFE sunt rugați să completeze următorul

Program ORIENTATIV

Vineri, 20 mai.

Fiecare cadru didactic va desfășura cu elevii sau studenții săi activități marca For LIFE în localitatea lor, putând alege dintre:

  1. Concurs For LIFE, un concurs cu durata de 50 de minute, continuarea Concursului Național Neutrino (anul acesta nu este cuprins în calendarul Ministerului), concurs adresat tuturor elevilor și studenților (elevi începând cu cei din clasa a II-a)
  2. Înființarea sau activități ale cluburilor deja înființate For LIFE
  3. Orice alte activități doriți dvs. (club de lectură, de dezvoltare a gândirii, creativității, excursii, ecologizare, LEGO, Robotică etc.)

Sâmbătă, 21 mai, locația COLEGIUL NAȚIONAL TRAIAN LALESCU REȘIȚA (dar dacă sunt doritori, pot organiza în propria localitate ateliere asemănătoare)

Elevii vor putea participa DOAR DACĂ au fost înscriși de către un cadru didactic care va completa următorul formular atașând în el un tabel nominal cu elevii și cu atelierele la care elevii doresc să participe.

Validarea elevilor va fi făcută de către organizatori printr-un mail trimis respectivului profesor.

Ora 10-10,30: Deschiderea oficială a zilei For LIFE

Ora 10,30-13: TREASURE HUNT presărat cu: așteptările zilei, jocuri de cunoaștere și de dezvoltare personală cu toți partipanții

Ora 13-14: prânz

Ora 14-15: Povești de succes (tineri care prezintă drumul lor spre reușită, calitățile care i-au ajutat să reușească, ce ar fi făcut ALTFEL până acum, momente de răscruce de până acum, răspund la întrebările voastre etc.)

Până acum au confirmat participarea: Bogdan BERCEAN, George POPOVICI, Alexandra PREDA, Iasmina ONESCU, Beni BERBENTIA, Mihai HURMUZ, Angela BOARTEȘ, Robert MITITELU, Oana FRENȚIU

Ora 15: Primul atelier – durata 50 min.

Ora 16: Al doilea atelier – durata 50 min.

Atelierele de la ora 15 se vor repeta la ora 16 pentru ca participanții să poată alege 2 ateliere diferite, iar repartizarea la aceste ateliere se va face în limita a 16 locuri, în ordinea înscrierilor și a opțiunilor. Pe tabelul cu înscrieri, veți preciza ordinea opțiunilor dumneavoastră, urmând ca până sâmbătă la ora 15 să aveți definitiva lista cu atelierul la care puteți participa.

Formular înscriere

Tabel cu elevii participanți ce trebuie completat, semnat și ștampilat de directorul unității școlare, apoi urcat ăn formularul de mai sus

ATELIER 1: PUZZLE COLORAT DE EMOȚII susținut de doamna profesor psiholog Verona Călin.
Voluntari: Raluca Bejan, Sara Vrânceanu.
Înțelege mesajul emoției, înțelege ce dorește să îți spună.
Sa cunoști, sa numești emoțiile este primul pas în dezvoltarea coeficientului emoțional. Fa un partener din emoția ta și călătoria pe drumul vieții tale va fi mai plin de înțeles.
Participă la atelier și descoperă culoarea emotiilor tale și cum poți folosi funcția emoției în menținerea echilibrului personal.

ATELIER 2: MINDFULNESS ȘI MIȘCARE susținut de doamna profesor Gabriela Perian.
Voluntari: Daria Gașpar, Naomi Balamat.
Cursul isi propune constientizarea conceptului de mindfulness in cadrul unei ore de curs desfasurata in miscare. Activitatile de mindfulness pot include meditație, exerciții de respirație și întinderi simple. În aceste actiuni, elevii sunt învățați să observe unde s-ar putea rătăci mintea lor și cum isi pot regla emotiile. Este un proces de centrare pe propria persoana si pe momentul prezent, care ajută la calmarea unei persoane, aducându-i simțurile înapoi în momentul prezent.

ATELIER 3: DEZBATERI susținut de Teodora Zmeu coordonată de doamna profesor Rodica Ienciu.
Voluntar Ștefania Urdei.
Debate your truth dacă tu consideri ca părerea ta este optima pentru a ieși victorios dintr-un argument, alătura-te atelierului in care fiecare crede ca are dreptate!

ATELIER 4: PUBLIC SPEAKING susținut de Irina Oșan coordonată de doamna profesor Simona Sandu.
Voluntar Paul Nițulescu, Claudiu Confala.
Atelierul de public speaking te ajută să vezi binele din defecte și să înveți că fiecare defect poate fi transformat într-un atuu.

ATELIER 5: JUST DANCE NOW susținut de Iulia Borozan coordonată de doamna profesor Otilia Bejan.
Voluntari Paul Nițulescu, Claudiu Confala.
Siguranta si comoditatea oferita de oglinda camerei tale, se va regasi aici, la atelierul sufletelor dinamice. Coregrafiile ce urmeaza sa le inveti vor fii reflectii ale stangaciilor si a pasilor perfectionati impreuna.

ATELIER 6: AU STRĂINII DREPTATE? susținut de Daria Fîc coordonată de doamna profesor Lorena Constantinescu.
Voluntar
Acest atelier iti va oferi raspunsul la des intalnita intrebare “Ce crede, cu adevarat, lumea despre mine?” prin intermediul unui schimb de idei captivant.

ATELIER 7: MUNCA ÎNDULCITĂ susținut de Antonia Zimța coordonată de doamna profesor Rodica Bădescu.
Voluntari Sonia Brăilă, Karina Ehrmann.

Atelierul de bucătarie îți dezvoltă într-un mod distractiv creativitatea, prin intermediul artei culinare.

ATELIER 8: ASTĂZI SUNTEM TOȚI PRIETENI susținut de Ariana Neniu coordonată de doamna profesor
Voluntari Natalia Chisăliță.
La acest atelier va puteti relaxa confectionand bratari din ata, creativitatea voastră explorând armonia culorilor si împletiturile întortocheate. Oportunitatea de a dărui un simbol al prieteniei pentru noroc.

ATELIER 9: CITATE PENTRU PERSONALITATE susținut de Daria Mincan coordonată de doamna profesor Adriana Vasile.
Care sunt șansele să dăm cărțile pe față? În acest atelier vom redescoperi prin prisma unor citate.

Ora 17-18: Ora libertății, timp liber de socializare cu persoane care cântă la chitară, care fac portrete, dar și diferite standuri

Ora 18: Anunțarea câștigătorilor TREASURE HUNT, premieri, înmânare diplome participare celor prezenți, muzica folk etc.

Soliști folk: CRISTINA ZAHARIA, DEBORA CIUCURIȚĂ, ANAMARIA MUSTEAȚĂ

Portretiști: Eugen Alexandrescu, Sara Suteanu, Cristiana Bercea, Lucia Cumpănașu

Precizăm că DOAR ELEVII ÎNSCRIȘI de un cadru didactic vor putea participa la această ZI FOR LIFE.

Duminică, 22 mai.

Webinarii ON-LINE, vor fi precizate temele, speakerii, orele

Echipă organizare: Daria BEJ, Teo ZMEU, Daria FÎC, Daria MINCAN,  Ariana NENIU, Antonia ZIMȚA,  Irina OȘAN coordonată de Inpector Preot Prof. Nicu CHIOSA

Voluntari:

contract sponsorizare FOR LIFE