Vreau sa propun itemi Edu For LIFE

Alegerea conținuturilor unde pot propune itemi

 

 

 

Crearea unui cont de propunător

 

 

Introducere itemi ce conțin doar text simplu

 

 

Introducerea itemilor ce conțin formule matematice, figuri, hărți

 

Fiecare profesor care dorește să ne ajute va parcurge etapele:

  • Va studia modalitatea în care e structurat conținutul materiei la fiecare clasă în pdf-urile de aici.
  • Va trimite mail la contact@forlife.ro precizând CICLUL DE ÎNVĂȚ, CLASA, MATERIA, DISCIPLINA (dacă e cazul) și nivelul pentru care dorește să creeze itemi
  • După ce primește acceptul pentru un anumit nivel, va crea MINIM 20 de itemi de teorie din acel capitol, fiecare cu 4 variante de răspuns din care prima variantă să fie cea corectă. Se vor scrie acele întrebări în acest fișier, modificând titlul în funție de ceea ce scrieți dvs. Programul va amesteca răspunsurile atunci când va rula. Veți avea pagina de titlu ca cea din fisier și va conține: Ciclul……………………………………..Clasa a……………………………………Materia…………………………………..Secțiunea finală …..Nivelul…………………………………..
  • Nivel 1 înseamnă întrebări la care răspunsul poate fi dat mintal, Nivel 2 care necesită rezolvare pe hârtie sau timp mai mare de gândire iar Nivel 3 Olimpiadă și Concursuri Școlare.
  • La NIVEL 1 (teste de teorie), asta însemnând că itemii sunt extrem de simpli și verifică formule, ani, etc., se pune accent pe memorarea anumitor date sau pe anumite exerciții care sunt aplicații directe ale teoriei și care se pot rezolva mintal.
  • La Nivel 2 sau Nivel 3 vor fi în special probleme extrase din EVALUĂRI NAȚIONALE, BAC, auxiliare etc. dar care necesită rezolvare pe foaie, abia apoi alegerea răspunsului din platformă.
  • Dacă avem doar text și nu imagini sau desene, ele vor fi scrise așa cum e în video de introducere itemi, dacă avem desene la enunț și/sau răspuns, ele vor fi inserate în dreptunghiurile existente pe foaia de la exemplul cu mate. Dacă acel dreptunghi nu e suficient de mare, atunci se va mări trăgând DE COLȚ pentru a-i păstra raportul LUNGIME LĂȚIME, apoi veți mări foaie de word cât permite, ideal la 500%, veți face crop cu windows+shift, veți salva într-un folder propriu enunțul și cele 4 variante de răspuns, prima să fie cea corectă. Dacă faceți itemul 12, veți nota i12 la enunț respectiv i12_r1, I12_r2, i12_r3, i12_r4 la fiecare răspuns. Apoi veți urca pozele pe platformă.
  • În oricare situație se va trimite acest fișier cu MINM 20 de itemi pe contact@forlife.ro și vor intra la comisia de validare și de selecție a itemilor.
  • Itemii vor apărea în platformă doar după ce un admin îi va valida, de aceea trimiteți mail la contact@forlife.ro odatp ce i-ați introdus

MACHETA de lucru, fișier pe care îl veți descărca, îl veți completa cu itemii dvs. și îl veți trimite la contact@forlife.ro