Victoria Venczel duce portul românesc pe podiumurile de modă internaționale

Victoria Venczel, creatoarea brandului românesc, Active Baby, are care sursă de inspirație portul tradițional românesc pentru a crea ținute cu iz nostalgic, ancorate în ultimele tendințe ale modei pentru copii.

de Cătălina Ilie

Fiecare colecție pe care o semnează este un nou pas către împlinirea misiunii, aceea de a da viață materialelor diafane și de a le transforma în povești de neuitat.. Victoria studiază constant cele mai noi tendințe, pe care apoi le trece printr-un filtru personal, influențat profund de portul tradițional românesc.

Creaţiile Active Baby au reprezentat frumuseţea portului popular românesc în cadrul evenimentului dedicat modei: ”New York Fashion Week” , desfășurat la New York, în 2021.

“Colecţia ”Rădăcini” (Roots) a fost o conectare cu trecutul, cu rădăcinile mele. M-am lăsat purtată de creativitate şi de bucuria de a da viaţă unei alte poveşti româneşti.” a mărturisit creatoarea după ce s-a bucurat de ropotele de aplauze ale publicului, la unul dintre cele mai importante evenimente de modă din lume.

În cadrul London Fashion Week 2022, Victoria a participat cu piese de suflet din aceeași colecție, în care s-a jucat cu materialele naturale și texturile lor delicate: pânza topită, muselina, tulle și dantela. Momentul când și-a văzut creațiile pe scenă, a fost unul cu adevărat emoționant, își aduce aminte, în timp ce privește fotografiile surprinse cu ea defilând pe scenă, ținându-se de mână cu una dintre fetițele ce i-au purtat cu mândrie rochiile premiate.

Ziua Națională a Iei a sărbătorit-o cu cea mai frumoasă amintire și împlinire. Aceea a momentului în care a urcat-o pe podiumul modei de la Paris. “Iubesc tradițiile românești. Acelea care ne-au purtat de veacuri prin cele mai frumoase poveşti. Iubesc IA, fota şi motivele tradiționale. Le cinstesc desenându-le, şi transformându-le în creații care duc mai departe povestea portului românesc, atât de drag nouă, tuturor!”

Prețuirea pe care o are pentru portul tradițional românesc, este prezentă în toate colecțiile pe care le creează cu migală și bucurie. Primăvara aceasta s-a lăsat inspirată de mireasma copacilor înmuguriți mai devreme, de razele blânde ale soarelui timid și de adierea vântului de munte, pe care le-a descoperit în puterea inului și în delicatețea broderiilor.

Așa s-a născut #BroderIN, o armonie de culori, texturi și modele inspirate din natură și din portul nostru, pe care ni le dezvăluie cu toată bucuria. Fiecare colecție pe care o semnează este un nou pas către împlinirea misiunii, de a da viață materialelor diafane și de a le transforma în povești de neuitat.

De mai bine de 16 ani “condeiul” Victoriei Venczel este imaginația pe care o pune în slujba copiilor pentru care creează ținute de poveste, din materiale blânde cu pielea lor, confortabile și ajustabile pentru orice eveniment. Fiecare rochiță sau costum pentru botez are o poveste aparte, plină de culoare, și de emoție. Descoperă lumea Active Baby și fii la curent cu noile creații, urmărind Active Baby pe facebook și Instagram. Ținutele Active Baby pot fi comandate direct de pe magazinul online, www.activebaby.ro.