Cu cine stăm de vorbă? Vă rugăm câteva cuvinte despre dvs.
Suntem Theodora și Lorin, fondatorii The Playscape – Club pentru copii din Timișoara, specializat în organizarea de evenimente pentru cei mici, de la petreceri aniversare, evenimente tematice, până la ateliere de creație sau workshopuri de dezvoltare personală.
Unde este localizat acest club?
În Timișoara, str. Alpiniștilor nr. 8A, o locație drăguță cu o grădină generoasă și foarte mult spațiu, atât în interior cât și exterior, ideală pentru organizarea petrecerilor pentru cei mici, dar și cu zone dedicate părinților. Avem 3 săli distincte și personalizate pentru petreceri tematice. Ne-am gândit la fiecare detaliu și să creem zone de relaxare pentru părinți și bunici, dar și spații de joacă cu jucării atractive pentru cei mici.
Pentru noi este foarte importantă primirea, ne îngrijim de toate acele detalii invizibile, dar care fac diferența: culoarea preferată a sărbătoritului, muzica, personajul și meniul preferat, numărul invitaților. Spațiile sunt modulare și personalizăm sala în funcție de fiecare petrecere, astfel încât copiii să poată avea spațiu necesar și suficient pentru joacă și distracție. În funcție de buget sau dorințe putem asigura monitori, actori, DJ sau moderatori care să animeze petrecerea. Avem specialiștii noștri sau colaborăm cu echipe externe, în funcție de eveniment sau solicitări. Muzică, dans și joacă pe săturate!
Care a fost cea mai mare provocare în lansarea acestei afaceri?
Provocarea cea mai mare pentru amândoi a fost să facem trecerea mentală de la statutul de angajat într-o multinațională, cu funcție de conducere, cu acces la resurse suficiente pentru a-ți putea face treaba în condiții propice, la statutul de antreprenor, de care depind angajați, care, cu resurse foarte limitate trebuie să găsească soluțiile și să genereze business. Ne-am implicat personal în fiecare detaliu, am depus mult efort și pasiune în fiecare decizie, ne-am consultat, ne-am contrazis, ne-am susținut reciproc și lucrurile au evoluat. Dar, cel mai important este parteneriatul și respectul reciproc.
Cine v-a susținut cel mai mult în acest proiect?
Familiile noastre au fost alături de noi, au înțeles necesitatea orelor suplimentare și au preluat din sarcinile de care eram responsabili în viața privată și am putut să continuăm și să susținem acest proiect financiar, emoțional și fizic.
Ce reprezintă numele clubului ThePlayScape?
Ne-am gândit la un concept modern și atractiv, un loc pentru toată familia cu multă distracție, relaxare, joacă, evadare, familie. Numele a venit natural, întrunind toate aceste noțiuni.
Ne puteți descrie cariera dvs.? Un proiect de suflet sau o pasiune.
Acest proiect s-a născut din pasiune și este o extensie a modului în care lucram ca echipă într-o bancă din Timișoara și din nevoia identificată de amândoi în calitate de părinți, prieteni buni, consumatori de astfel de servicii dedicate copiilor.
Ne-am dorit să lansăm un business în care să aplicăm tot ce am învățat în carierele noastre din sistemul bancar și totodată să venim cu ce simțeam că lipsește la momentul respectiv pe această piață, ce ne doream noi să obținem de la un astfel de loc. Și am reușit! Dovadă sunt sutele de familii care ne-au vizitat și recomandat! Ca părinte, înțelegi detalii esențiale și este important în această zonă să anticipezi atât nevoile copiiilor, cât și ale părinților.
Cum și când ați conștientizat că vă doriți calea pe care ați ales-o?
În momentul în care am auzit că banca la care lucrăm urma să iasă de pe piața din România, când am înțeles că toata munca noastră, orele suplimentare, stresul și energia noastră care au produs rezultate frumoase, ar putea fi direcționate spre un business personal care să ajungă să fie lăsat moștenire băieților noștri. Este o afacere frumoasă, care creează bucurie și entuziasm. Fiecare eveniment este o poveste personală, fiecare părinte își dorește să dăruiască copilului său un moment unic, frumos și reușit și noi ne dedicăm total să le fim alături. Punem foarte mult suflet, atenție și efort în fiecare detaliu.
Ce strategii ați adoptat sau adoptați în fața diverselor provocări? (criza sanitară pandemie, postpandemie, criza politica, război, situații personale, etc)
Puterea mentală, faptul că nu ne-am panicat și am continuat să livrăm aceleași servicii de calitate, ne-au făcut să rezistăm și să creștem încet, dar sigur. Abilitățile noastre de economiști cred că au contat mult să gestionăm situațiile de criză și bugetele. Să oferim un optim raport calitate preț. Am ținut și susținut mult la anumite servicii de calitate care fac diferența și ne oferă o sferă de unicitate. Oricât a fost de greu, nu am renunțat la standarde. Iar faptul că o mare parte din clienții noștri vin ca urmare a recomandărilor clienților, sau a testării serviciilor noastre, ne dă speranță că trendul va fi tot ascendent și că am făcut ce trebuie. Abilitățile noastre de economiști cred că au contat mult și ne-au ajutat să gestionăm situațiile de criză și bugetele.
Ce planuri de viitor aveți în următorii ani?
Dorim să lansăm un alt proiect de suflet, o creșă, un loc în care părinții să își poată lăsa ce au mai preț pe lume: copiii, în siguranță, un loc pe care pot să îl numească acasă.
Ce îndemn aveți pentru tinerii care în viitor vor dori să deschidă o afacere sau să își construiască o carieră de succes ?
Să își seteze obiective înalte, să nu se abată de la drumul lor, să își pună sufletul în afacere și înainte de toate să facă ceea ce le place. Să studieze bine, să analizeze corect o piață și să înțeleagă că a fi antreprenor nu este ușor, dar cu pasiune, multă muncă și dedicare, mereu o să reușești!