Echipa TE ASCULT, SUNTEM ÎMPREUNĂ

TE ASCULT, SUNTEM ÎMPREUNĂ

-program de susținere pentru profesori-

Coordonator: Iulia Moldovan, aici este grupul de facebook al proiectului              

VIZIUNE: 

În România sunt peste 172.000 de cadre didactice active.

Pe băncile liceului sau ale facultății, în urmă studiilor de specialitate și a activităților de formare specifice, profesorii  învață ce să predea și cum să predea. Se trezesc apoi în fața copiilor cu sarcini despre care nu le-a vorbit nimeni: li se cere sa își înțeleagă elevii, să îi asculte asertiv, să îi îndrume sa își gestioneze emoțiile, să îi pregătească pentru viață.

Cum pot face profesorii acest lucru în condițiile în care nimeni nu i-a îndrumat pe ei în acest proces?

Uneori le iese, alteori sunt copleșiți și clachează.

Iar asta afectează munca lor la clasă și interacțiunea cu  elevii, părinții, colegii sau chiar cu propria familie.

Cine are grijă de cei care au grija de ceilalți? Cine ne îndruma pe noi, profesorii sa ne cunoaștem, să luăm decizii clare și eficiente, să ne înțelegem nevoile și emoțiile pentru ca apoi să putem îndruma elevii sa facă la fel?

SCOP:

Programul de susținere a profesorilor – TE ASCULT, SUNTEM ÎMPREUNĂ s-a născut din nevoia și dorința de a indruma cadrele didactice, pas cu pas, să își conștientizeze nevoile și emoțiile și să le gestioneze în asa fel încât să ia decizii clare și eficiente în interacțiunea cu elevii, colegii și alți factori educaționali.

Programul este gratuit și se adresează tuturor cadrelor didactice din România.

Se bazează pe ședințe online de mentorat și coaching, asigurate de către cadre didactice și coachi cu experiență.

16 Comments to “TE ASCULT, SUNTEM ÎMPREUNĂ”

 1. Prin întâlnirile avute cu mentorul meu, mi s-a întărit principiul că, în viață, ca să fii mulțumit de ceea ce faci, trebuie să realizezi lucruri care nu au legătură doar cu tine, ci mai ales cu semenii tăi. Nu trăim prezentul doar pentru a ne fi doar nouă bine, cât și pentru a-i sprijini și a le face un bine celor din jur. A gândi doar la lucruri frumoase, a dărui prietenie, a căuta să-ți îmbogățești cunoașterea pentru a fi mai bun, nu doar pentru a primi laude, ci, mai ales, pentru a fi de folos semenilor, sunt esențele mici ale vieții și cu ele nădăjduiesc să-mi construiesc viața și de aici încolo! Mentorul meu mi-a întărit aceste principii, demonstrând că acest mod de a trăi și de a gândi va fi starea de bine pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi.

 2. Au fost sesiuni foarte interesante, cu reale beneficii pentru mine. Am cunoscut oameni cu adevărat frumoși. Mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat, pentru timpul acordat, pentru că am conștientizat unele lucruri despre mine, pentru că vă pasă de ceilalți.

 3. Am reușit să înțeleg sau să descopăr lucruri despre mine însămi care să mă ajute pe mai departe să îmi creionez niște strategii de supraviețuire/acțiune.

 4. În urma sesiunilor de coaching am adăugat plus valoare personalității mele, evoluând.

 5. Deschidere foarte mare în orice problemă dezbătută și multe exemple pe care să le pot adapta pentru mine.

 6. Sesiunile mi-au dat o stare de bine și m-au motivat foarte mult să fac schimbări pozitive la mine.

 7. Am găsit răspunsuri la câteva dintre întrebările pe care le-am avut de multă vreme!

 8. Discuțiile cu coach-ul m-au motivat să fiu mai perseverentă în acțiunile mele.

 9. Am reușit să fiu mai organizată în activitatea zilnică.

 10. Sesiunile m-au făcut să-mi reconsider obiectivele.

 11. Sesiunile m-au ajutat să-mi dezvolt activitatea la clasă.

 12. Am apreciat faptul că vă pasă, că există implicare autentică și faptul că, pentru cineva, a contat atât de mult starea de bine a profesorilor încât ați creat un sistem de suport bazat pe voluntariat. Este minunat , dar mai mult decât atât, este uman! Profesorii nu există pentru alte tagme și nici măcar pentru ministerul în al cărei parcelă ne aflăm. Mulțumesc enorm pentru inițiativă!

 13. Am apreciat ineditul ideii proiectului! Chiar dacă suntem maturi și gândim că deja suntem formați, tot avem nevoie de comunicare, de exemple de bună practică, de a admira pe alții ca să ne dorim și noi să fim ca ei. Iată ce am văzut eu în acest mentorat!

 14. Am apreciat deschiderea coach-ului chiar și după încheierea colaborării propriu-zise.

 15. Am aflat lucruri noi despre mine; s-au focusat pe nevoile fiecăruia.

 16. Să încercați să faceți cunoscut acest program pentru a beneficia cât mai multe cadre didactice de el! Sunteți minunați! Recunoștință!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image