STUDENȚII COMUNITĂȚII :

  • vor ajuta la promovarea Comunitatea For Life;
  • va apărea nominalizat pe site-ul Comunității ForLIFE;
  • vor aduce în comunitate prieteni cu același sistem de valori;
  • vor contribui, în limita timpului disponibil, la coordonarea sau buna funcționare a unui proiect ForLIFE.

Dacă ȘI TU îți dorești să vii alături de noi, completați formularul

Vă mulțumim!

București

Alice Chicoș este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția Filologie Franceză-Română. A început să facă voluntariat în educație încă de la 17 ani la un centru social de zi din București și își dorește să aducă o schimbare oricât de mică pentru lumea în care trăiește. Crede că educația este cheia pentru o societate echilibrată și, de asemenea, este de părere că, dacă toți elevii ar beneficia de sprijin la școală și în procesul de învățare, lucrurile ar sta altfel. Fascinată de pedagogie și de profesorii care reușesc să modeleze mințile copiilor, își dorește, la rândul ei, să devină profesoară. În timpul liber citește, ascultă muzică și vizionează filme despre care scrie recenzii.

Cluj Napoca

Daria Ichim este studentă în anul I la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai la masteratul de Comunicarea multilingvă și multiculturală cu limba principală franceza, dar și la masteratul de Didactica limbii și literaturii germane din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. Face voluntariat încă din gimnaziu, implicându-se în diferite proiecte și asociații din orașul natal în diverse domenii. Este de părere că fiecare copil, indiferent de mediul social, merită să aibă un profesor bine pregătit la clasă și că fiecare copil are potențial, doar că este datoria profesorului să îl descopere și să îl pună în valoare. În timpul liber îi place să facă sport, să citească și să se uite la seriale.

Craiova

Aurora Moldoveanu este studentă in anul II la Universitatea din Craiova, Facultatea de Matematica-Informatică și înca din liceu, de când s-a hotărât ca vrea să fie profesoară de matematică, și-a dorit ca în perioada studenției să fie voluntar la o asociație care vine in ajutorul copiilor și le oferă sprijin la matematică. Crede că un bun profesor este acea persoană care e indragostită sincer de meseria sa, iar in egală măsura iubește copiii, având o dorință arzătoare de a-i ajuta. Principalele hobby-uri ar fi: călătoritul și tenisul de câmp.

Andreea Florescu studiază Matematică-Informatică la Universitatea din Craiova. Nu a știut dintotdeauna ce își dorește să facă în viață, dar atunci când a descoperit matematica a știut ca este ceea ce vrea. Mereu i-a plăcut ideea de voluntariat dar credea că are nevoie de ceva special până s-a înscris și a luat parte la primul ei proiect, Makerspace, unde a prezentat soluții pentru anxietatea la orele de matematică și pentru frica de a face greșeli.
În timpul liber îi place foarte mult să citească.

Enache Maria-Adelina este studentă în anul III la Facultatea de Știinte, Departamentul de Matematică-Informatică la Universitatea din Craiova. Este o persoana prietenoasă, comunicativă și ambițioasă, de fiecare dată când iși propune ceva, face tot ceea ce depinde de ea pentru a-l obține. Este o persoană pasionată de călătorii, iar o altă pasiune a mea este matematica. Incă din primele ore când a început să descopere cifrele, semnele și mai târziu misterele ce aveau să fie îndeplinite cu aceste obiecte a știut că matematica este pentru ea. 

Timișoara

Onea Amalia-Maria este studentă în anul 1 la Universitatea de Vest din Timișoara la Facultatea de Matematică și Informatică. Iubește copiii, astfel încât, încă din clasa a IX-a a inceput să ajute, atât la creșterea nivelului de educație, cât și la dezvoltarea personală a acestora. A început voluntariatul acum 5 ani la Organizația Salvați Copiii, Filiala Timișoara, unde și in prezent iși desfășoară activitatea de voluntar. În timpul liber ii place să asculte muzică și ieșirile in natură.

Petcu Iasmina Miruna este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Sociologie și Psihologie, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității de Vest Timișoara. Tânăra s-a implicat în activități de voluntariat începând cu perioada liceului, activând până în prezent în asociația nonguvernamentală, AlternativEd. Facultatea i-a adus alături oameni minunați și ocazia de a coordona o rubrică de suflet “Reușite ce inspiră”, din comunitatea For Life. Personalitatea sa emană pentru cei ce o cunosc o încărcare a sufletului cu pozitivism, energie și speranță. Sociabilitatea și dorința unui viitor mai bun s-au dovedit a fi cheia spre profesia pe care își dorește să o urmeze, cea de cadru didactic. Premisa după care își propune să se ghideze mereu, va rămâne așa cum spune ea: “dacă vrei ca oamenii să îți zâmbească, prima dată să le zâmbești tu”.

Sibiu

Maria-Antonia Vlad este studentă la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, specializarea Chineză-Engleză. Dintotdeauna a fost pasionată de parte de literatură și îi place să scrie, iar creativitatea este un cuvânt care o definește. Îi place de asemenea să ajute oamenii și să împărtășească cu ei din cutia de informații pe care o deține. Consideră că voluntariatul este benefic pentru dezvoltarea, în principal, a abilităților de comunicare și lucru în echipă, cât și a altor îndemânări specifice activițăților desfășurate.