Robotics For LIFE, întâlnirea 2

de Alina Ionescu

Clubul Robotics FOR LIFE, un club prin care ROTARY REȘIȚA investește în comunitate, a continuat cu o nouă întâlnire coordonată de Dragoș Samuel, voluntar For LIFE.

Cu șurubelnițe, cu diferiți conectori, cu înțelegerea schemei electrice a acestora, copilașii au învățat distrându-se să asambleze fizic roboții.

Întânirea a început cu un campionat de 4 ÎN LINIE, un joc de inteligentă și de perspicacitate.

A urmat o recapitulare a ceea ce s-a învățat în întâlnirea anterioară, cu a face un mini-semafor.

„Decizia de a merge la clubul de robotică s-a bazat mai mult pe curiozitate:oare ce este robotica, altceva decât ce scrie pe internet. Nu m am așteptat însă sub nicio formă să fie atât de fain și atât de interesant. Și cel mai important lucru este faptul că activitățile realizate parcă au dat un mai mult sens teoriei învățate la orele de info. E extraordinar să vezi cum se aplică in practică și am înțeles cât de mult ajută activitatea practică procesul de învățare. De acum sunt convinsă că în orice situație îmi voi aminti “teoria” la informatică , întrucât aplicarea ei în domeniul roboticii m-a ajutat să o înțeleg mai bine.” (Miruna Goian – voluntar WWF și voluntar For LIFE)

„Chiar dacă astăzi am fost prima dată la clubul ROBOTICS FOR LIFE,mie mi-a plăcut faptul că am învățat să construim roboți și să programăm și sper să continuăm în continuare cu această activitate.” (Văleanu Pavel)

„Azi a fost prima mea zi la clubul Robotics, pot spune sa a fost o zi interesantă și plină de informație. Acolo am întâlnit persoane minunate cu care mi-a plăcut sa colaborez și sa creez anumite lucruri, iar fiecare minut s-a transformat intr-o amintire de neuitat. Pe lângă învățat m-am si distrat alături de colegii mei. Acum aștept cu nerăbdare sa vina ziua in care trebuie sa merg iar pentru a continua si acumula mai multa informație despre tot ceea ce tine de robotică. După aceasta zi pot spune ca mi-am descoperit o noua pasiune iar aceasta tine de tot ce înseamnă clubul Robotics. (Mira Mirabela)

„Ziua de astăzi a fost, pe scurt, una dintre acele zile în care simți cu adevărat că fizica și gândurea exactă au o aplicare în ceea ce ne preocupă în viața de zi cu zi: mașinuțe!. (Maria Văleanu)

Finalul a aparținut vestitușui joc de echipă, Mlaștina, al cărui scop este crearea coeziunii de echipă.