O excursie de neuitat, Delta Dunării

Prof. Filip Alina Emilia
Dir.prof. Costea Luminița

Excursiile școlare oferă elevilor șansa de a scăpa de rutina zilnică și de a vizita locuri despre care au învățat în clasă, venind în continuarea  experienței educaționale și ajutându-i pe aceștia să înțeleagă mai bine subiectele abordate.

Astfel, elevii Liceului Tehnologic ,,Regele Mihai I” din Săvârșin au avut parte de o excursie de neuitat în Delta Dunării.

Înainte de a începe să vă povestesc despre minunatele experiențe, aș dori să amintesc că această excursie s-a desfășurat cu ajutorul doamnei director Costea Luminița, care  a câștigat încă un proiect  ,ROSE ,prin intermediul căruia elevii au beneficiat de cinci zile de excursie (gratuit). Am spus încă un proiect deoarece în școală sunt mai multe proiecte în derulare, printre care amintesc proiectul  Erasmus, prin care elevii au posibilitatea să-și facă stagiu de practică în stăinătate.

Acum că am făcut o scurtă prezentare a școlii, voi trece să scriu câteva rânduri despre obiectivele vizitate.

Am pornit din Săvârșin, nerăbdători și curioși,  să descoperim noi experiențe, iar prima oprire a fost la Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm, o casă din lemn ,într-un decor minunat, locul unde s-a născut veșnicia.

De aici am mers  la Mărășești, unde am vizitat Mausoleul Eroilor, un monument istoric, dedicat eroilor Primului Război Mondial.

În cele din urmă am ajuns la destinație, unde am petrecut niște zile minunate și unde  elevii avut ocazia să  își  dezvolte  cunoștințele  despre diversitatea floristică și faunistică ridicată, atât la nivel de specii, cât și la nivel de ecosisteme terestre și acvatice. De asemenea, elevii s-au bucurat de o croazieră pe Dunăre cu șalupa timp de o zi .

A fost o excursie de neuitat atât pentru elevi, cât și pentru profesorii însoțitori și sperăm să mai avem posibilități de a vizita și alte locuri de poveste din țara  noastră.