Nada Coici

Traiectoria mea educatională a început la Moldova Nouă unde am absolvit la Liceul Tehnologic “Clisura Dunării”, continuând apoi studiile la Universitatea de Vest din Timișoara cu specializarea Finanțe-Bănci și mai departe (în sens literal…) studiile de Master în Finanțe Internaționale la Universitatea din Utrecht, in Olanda.

In ultimii 10 ani am lucrat in domeniul de finanțare pentru dezvoltare, cu focus principal pe țări în curs de dezvoltare din Africa și America Centrală și de Sud. La momentul actual, lucrez la Banca Olandeza de Dezvoltare (FMO) ca asociat în echipa comercială de Instituții Financiare. Dintotdeauna am fost atrasă de limbi străine, de alte culturi, de cooperare internațională, drept pentru care am participat încă de pe băncile liceului la olimpiade de limba engleză și in proiecte europene organízate in colaborare cu licee din Italia, Franța și Danemarca.

Curiozitatea de a studia în străinatate m-a determinat să o iau pe acest drum și mediul internațional pe care Olanda îl oferă mi s-a potrivit foarte bine astfel încât am continuat să locuiesc în această țară. Locuiesc în Amsterdam și lucrez la Haga, iar datorită serviciului meu, am călătorit în multe țări din Africa și America Latină, ceea ce mi-a îmbogățit foarte mult atât cunoștințele intelectuale cât și spiritul. Consider că dacă îți urmezi intuiția, crezi în forțele proprii și te implici cu dedicare în tot ceea ce faci, nimic nu este difícil de realizat.