Mooks, Boovie 2023

de Amalia Colțan și Daniel Bădescu

Parcursul pe care echipa Mooks (Movie Books) l-a avut către Festivalul Boovie s-a dovedit a fi unul presărat cu momente pline de aventură, cunoaștere și învățare. Încă de când am început să concepem book-trailerul ne-am setat ca obiectiv să ne distrăm și să punem pasiune în ceea ce urma să facem. Drumul către reușită a fost complex, iar destinația finală a avut un impact inedit asupra membrilor din echipa participantă.

Zilele de filmări, montaj, producție, în general, ne-au ajutat să ne descoperim mai bine aptitudinile și ce ne face atât de diferiți unul de celălalt, dar speciali pe fiecare dintre noi.

Prima întâlnire – dezbaterea scenariului

ȘI Acțiune!

Entuziasmul și implicarea pe care fiecare dintre membrii echipei a încercat să o păstreze de-a lungul acestei călătorii prin arta cinematografică, a persistat chiar și în cele mai dificile momente și iată că am reușit să ajungem alături de cei mai talentați tineri din întreaga țară.

BOOVIE 8.0.

Într-un oraș din inima României, în Brașov, s-au adunat pentru 4 zile de festival mai bine de 2500 de participanți printre care și echipa Mooks.

Iată-ne ajunși în locul în care am descoperit și am învățat ce înseamnă o comunitate implicată, dedicată și cu dorința de a oferi celuilat bunătate. Așa a fost la Brașov, o energie molipsitoare, un colectiv MIUNUNAT și o echipă de organziatori MODEL ce ne-au impresionat prin puterea de muncă, respectul oferit și seriozitate în acțiunile pe care le-au propus.

Boovie este mai mult decât un festival pur și simplu în care citești o carte, faci un scurt-metraj și speri la un premiu. Toate acestea sunt nule dacă nu înțelegem cum să trăim atmosfera care ne este oferită în cadrul acestui festival unic în România. Este unul dintre puținele proiecte extra-școlare care le dă posibilitatea elevilor și profesorilor să învețe activ împreună cu ceilalți. Boovie ne arată cât de vital este să ne dăm timp în a-i cunoaște pe cei de vârsta noastră și să învățăm unii de la alții, din experiențele fiecăruia, în acest mod putându-ne dezvolta ca viitori adulți ai acestei țări.

Ne simțim norocoși că am luat parte la această ediție a-8a, Boovie 2023, că am cunoscut oameni de la care am învățat în aceste 4 zile mai multe decât într-un an întreg la școală despre ce înseamnă spiritul de echipă și cum se cultivă, despre cum să ai încredere în tine însuți, despre cât de important este să ai aproape oameni care cred în ceea ce faci și să te aprecieze pentru ceea ce ești ca individ în societate. S-a creat o legătură, o energie de impact între voci ale întregii țări care sperăm să răsune în viitor și să fie auzite de o țară întreagă. România, cu o astfel de generație deschisă spre a asculta nevoile aproapelui arată minunat, în viziunea noastră ca mici artiști pasionați de frumos.

Indiferent de premiile acordate, noi, echipa Mooks, prin simpla participare ne-am simțit învingători. Chiar și așa am reușit să ne bucurăm de o frumoasă MENȚIUNE câștigată și asta ne dă motivația de a nu ne opri aici, ci ne arată că avem potențial și ne dorim să continuăm în a da cărților viață, aici la cel mai mare festival de book-trailere din România. Boovie ai fost special pentru noi și îți mulțimim nespus de mult pentru tot ce ne-ai oferit! Povestea continuă… Mooks in For Life

Călătoria noastră, a echipei For Life, a fost presărată cu diverse obiective turistice ale României pe care să le putem promova și să ne mândrim cu țara pe care o avem.

Sighișoara

Sighișoara, un oraș cetate, situat pe Dealul Cetății poate fascina orice turist iubitor de istorie și nu numai. Este printre puținele orașe medievale existente în lume, dar și singurul oraș bine păstrat de acest gen și locuit în România. Clădirile și străduțele din centrul vechi impresionează prin stilul arhitectural și culorile pastelate, bine conservate încă de pe vremea când locuiau marile personalități germane și române. Acum, zona a fost transformată în diverse unități meșteșugărești și comerciale, punând la dispoziția vizitatorilor o gamă de largă de terase și locuri de recreere. Noi, echipa For Life, am avut ocazia să stăm de vorbă cu toboșarul cetății, cel care animă și dă viață cetății. O bucurie să descoperim oameni ce ne inspiră.

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea, o fortăreață istorică construită în pitoreasca regiune a Transilvaniei, aflată la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara. Prezența sa remarcabilă poate fi observată de la mare distanță datorită poziției dominante pe care o ocupă în apropierea drumului. Situată pe dealul Cohalmului, cetatea oferă o panoramă impresionantă asupra împrejurimilor.

Cetatea Feldioara

Un monumet istoric al țării din partea Transilvaniei de Sud, ce  impresionează prin construcția sa medievală de pe meleagurile României. O incursiune în istorie și natură, menită să aducă atmosfera de odată pentru turiștii pasionați de călătorii.

Dragi tineri talentați, nu încetați să vă descoperiți pe voi înșivă, oferiți bunătate celor din jurul vostru și bucurați-vă de o țară așa cum este România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image