Mitroi Dana Maria

profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Turda, jud. Cluj.

Înainte de a fi profesor, fiecare dintre noi este în primul rând un om cu suflet frumos. Povestiți despre dumneavoastră.

Înainte de a fi profesor, sunt un OM simplu, care nu a uitat de unde a plecat și nici de oamenii care i-au fost alături și care l-au sprijinit.

Sunt o persoană modestă, responsabilă, imi place să ii ajut pe ceilalți fără să aștept ceva în schimb (cred căasta mă hrănește).

Mă bucur când văd oameni fericitți în jurul meu, așa cum mă bucur și de realizările lor. Sunt un om care se încarcă cu energie pozitivă din lucruri simple, iar fericirea pentru mine înseamnă familia. Am doi copii minunați pe care încerc să ii educ frumos și să îi pregătesc pentru viață. Mă bucur de toate realizările lor și încerc să le spun că sunt importante și eșecurile pentru că acestea îi ajută să se dezvolte, să persevereze și în final să învingă. Îi îndemn să se bucure de fiecare moment al copilăriei pentru că este o etapă frumoasă a vieții.

Copilăria este pentru mulți dintre noi una din cele mai frumoase perioade ale vieții. Care sunt cele mai frumoase amintiri ale copilăriei?

Eu îmi aduc aminte cu drag de copilăria mea. Am fost un copil năzdrăvan care a profitat din plin de această etapă a vieții, m-am jucat mult dar am fost și reponsabilă. Părinții mei m-au sprijinit mereu dar m-au învățat și ce înseamnă munca. Îmi aduc aminte cu drag de serile târzii în care pălăvrăgeam cu cei de vârsta mea și făceam planuri de viitor.

Cum de ați ajuns să îmbrățișați această profesie?

În alegerea acestei profesii, un rol important l-a avut profesorul meu de sport din liceu. Eu am fost sportivă de mică, mi-a plăcut sportul dar acest ,,om” minunat a reușit să mă facă să ador această profesie.

Vă mai amintiți anii de debut? Cum au fost aceștia?

Debutul a fost și ușor și greu dar am avut din nou șansa să am lângă mine un mentor minunat , un coleg care m-a îndrumat m-a ajutat cu tot ceea ce am avut nevoie.

Care a fost cea mai mare provocare din cariera dumneavoastră și cum i-ați făcut față?

Cea mai mare provocare a mea a fost concursul pentru postul de director. Îmi place ceea ce fac, mă reprezintă și alături de colegii mei, formăm o echipă minunată. Nu se poate realiza nimic de unul singur. Ne ajutăm și ne sprijinim reciproc.

Ce vă place să faceţi în timpul liber?

Timpul liber imi place să-l petrec cu familia , în natură.

Care este deviza după care vă ghidați în viață?

Deviza după care mă ghidez în viață este:  ,,Dacă poți ajuta, ajută, dacă nu poți, măcar să nu faci rău”.