Mărțișor pentru Ucraina

Donațiile au ajuns până acum în 6 părți ale țării:
6. O. V. care, împreună cu proprii elevi merge săptămânal la tabăra de refugiați de la HUȘI și le cumpără cele necesare, de la medicamente până la obiecte de strictă necesitate.
5. L. D. O., din București care merge săptămânal în centrele unde sunt copilași refugiați. Banii vor fi folosiți pentru a îndulci acestor copii șocul părăsirii casei natalei și a proprieă țări.
4. A. I. V., din Sighetul Marmației, o doamnă profesor ai cărei elevi sunt zi și noapte ca traducători în Vama Siret, iar banii primiți îi vor ajuta pe acești elevi să ajute mai departe. Mulțumim!
3. Y. A., prezentă zi de zi la Vama Issacea, un suflet frumos care se ocupă de găsirea de spații de cazare pentru refugiați și care cumpără în fiecare săptămână produse pe care le trimite în Ucraina.
2. A. F., din Sarichioi, un suflet minunat acre și-a pus pensiunea la dispoziția refugiaților. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea celor necesare procurării hranei.
1. I. G.. – psiholog și conslier școlar, prezentă în Vama SIRET unde consiliază mamele ajunse aici doar cu copilașii și cu un rând de haine, cu gândul la soții lor.

Nu e important cât poate dona fiecare dintre noi, e important că o face.

Aici e fomularul pe care vă rugăm să îl completați, iar datele unde se pot face donații sunt următoarele.

Revolut @forlife

Asociația Neutrino, RO40BTRLRONCRT0V15981501 Banca Transilvania

Argument:

Doar norocul a făcut ca noi să fim români și nu ucrainieni, să fim aici și nu prin Ucraina sau prin vămi, cu copilași mici în brațe și cu o parte a familiei rămase în teroare.
La propunerea unor persoane care doresc să ajute poporul ucrainean, încercăm și noi să ajutăm.
Avem membri în FOR LIFE colegi profesori din zonele de graniță care acum sunt în vămi încercând să ajute.
Tot ei ne-au spus că foarte multe ONG-uri din zonă, multe persoane fizice ajută cu ceea ce pot, doar că financiar nu poate fi un ajutor pe termen lung.
Au nevoie să cumpere mâncare, combustibil, medicamente, lumea donează mâncare, haine, jucării doar că au nevoie să le ofere mâncare caldă, nu doar conserve.
De aceea, rugămintea mea e ca cei care doresc, să doneze orice sumă începând cu 5-10 lei, costul minim am unui mărțișor și să completeze acest formular.
Se pot dona în cont bancar, pe REVOLUT însă dorința noastră e să completați și acest formular.
Ne dorim de asemenea o listă cu cei care au dăruit, nu pentru a-i lăuda ci pentru a fi un exemplu pentru ceilalți, de aceea vom trece pe site doar numele și prenumele, fără localitate sau alte date.
Cu recunoștință.

Pentru a fi un exemplu pentru ceilalți, mulțumim celor care au donat până acum:

Avram Anca-Mihaela (profesor)

Barbu Andreea (educatoare), Bataus Cornelia (prof. învăț. primar),

Cazan Mihaela (profesor), Copocian Claudiu (inginer), Cristescu Larisa Maria (student)

Dincă Roxana (educatoare), Dragnea Mariana (profesor),

Gabor Kuna Valentin (elev),

Ienea Daiana (profesor), Ilciuc Mihaela Iuliana (prof. învăț. primar)

Mangea Bianca (medic stomatolog), Mezin Daniela (profesor), Mihalache Luminița (jurist), Mangea Monica (medic)

Necșulescu Elena (învățător), Nițulescu Lavinia (profesor), 

Orășanu Luciana (economist)

Pavel Elena Gabriela (profesor), Petcu Iasmina (student), Pistolescu Roxana (medic), Pîrvu Camelia (profesor), Popovici Sonia (medic)

Rogoveanu Alina (student)

Sandu Octavia (filolog), Savu Ana (menajeră), Sas Ilinca (student), 

Vasilescu Maria (profesor), Vîlceanu Iuliana (analist programator), Vîrvorea Vlad (student), Vatav Maria (asistent redacție), Vucu Mirian (Software Engineer)

Teodor Teodora (elevă),

Ziman Lăcrimioara (profesor)

Banii din donații vor ajunge punctual la persoane sugerate de cunoscuți, iar deocamdată au ajuns la:

  1. ALEX FILIP din Sarichoi, o persoană minunată, care pune la dispoziție pensiunea dânsului pentru refugiați, când am vb ultima dată cu el avea 9 adulți și 8 copii. Banii vor fi folosiți pentru a asigura mesele celor care trec și stau o perioadă acolo.
  2. I.G., un psiholog, consilier școlar, prezentă în Vama Siret pentru a liniști emoțional pe mamele și pe copiii speriați. Banii vor fi folosiți pentru a le cumpăra medicamente, cele necesare din magazinele noastre și a oferi o masă caldă (spunea că doar ultima dată a luat din banii ei 30 de porții).
  3.  IASEMIN AGI MURAT din Constanța care în fiecare zi, după terminarea orelor (este cadru didactic) pleacă spre vama Isaccea și se ocupă de a găsi locuințe pentru mamele cu copii care trec granița. Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra cele necesare și a le trimite în UCRAINA unde, spune ea, situația este mult mai grea pentru cei care au rămas acolo.