Lumea Viitorului – Diplome Resita (primar + gimnazial)

Parteneri: Universitatea de vest din Timișoara

Înscriere până în 20 mai 2024

Trimiterea proiectelor: până în 22 mai 2024

Rezultatele: 15 iunie 2024

Proiectul presupune un concurs cu participare internațională adresat elevilor în care participanții vor identifica o problemă pe o tematică dată și vor propune soluții de rezolvare sau ameliorare a acesteia cu ajutorul tehnologiei. Pentru prima ediție a acestui concurs tematica se referă la ecologie și protecția mediului: cum putem folosi tehnologia pentru a crea un mediu benefic și sustenabil, pentru a preveni pericole naturale latente sau pentru a-i educa pe cei din jur despre importanța ecologiei.

Soluțiile propuse vor trebui ilustrate prin intermediul unui prototip care să exemplifice parțial sau deplin conceptul tehnologic care va rezolva problema identificată. Concursul și jurizarea vor fi împărțite pe categorii de participare corespunzătoare ciclului de învățământ, iar complexitatea prototipul va fi diferită în funcție de categoria participanților.

Fiecare echipă (sau participant) va trimite un scurt video (1-3 min) în care va fi explicat proiectul precum și codul sursă al animației (sau print screen cu el) pentru a fi folosite la evaluare.

Aceste prototipuri se pot dona (dar nu e obligatoriu) EXPOZIȚIEI LUMEA VIITORULUI, apărând în această expoziție cu numele donatorului și fiind folosită în CARAVANA LUMEA VIITORULUI, caravană care ne dorim să ajungă în întreaga Românie.

1.Ciclul primar (se va alege dintre variantele de mai jos)

– prototipul va fi exemplificat printr-o animație într-un soft de prezentare (Microsoft PowerPoint, Apple Keynote, OpenOffice/LibreOffice Impress etc.)

– prototipul va fi exemplificat într-un limbaj de programare vizual cu blocuri (Scratch, Mindcraft Education Code Builder, Alice)

– prototipul va fi construit fizic din piese de LEGO sau din trusele LEGO WE DO 2.0, LEGO EDUCATION etc.

– diverse

2.Ciclul gimnazial (se va alege dintre variantele de mai jos)

– prototipul va fi exemplificat printr-o aplicație într-un limbaj de programare vizual cu blocuri (Scratch, Mindcraft Education Code Builder, Alice)

– prototipul va fi exemplificat printr-un proiect fizic implementat pe o placă de dezvoltare (Arduino, Raspberry Pi, Micro Bit etc.)

– site web.

– prototipul va fi construit fizic din piese de LEGO sau din trusele LEGO WE DO 2.0, LEGO EDUCATION etc.

– diverse

3.Ciclul liceal (se va alege dintre variantele de mai jos)

–  prototipul va fi exemplificat printr-un proiect fizic implementat pe o placă de dezvoltare (Arduino, Raspberry Pi, Micro Bit etc.) cu senzori

–  prototipul va fi exemplificat de o aplicație software cu interfață grafică (ex: reprezentare pe o hartă a unor date interpretate din rapoarte publice)

– prototipul va fi construit fizic din piese de LEGO sau din trusele LEGO WE DO 2.0, LEGO EDUCATION etc.

– diverse

4.Ciclul universitar

– diverse

5.Hobby

– diverse

            Evaluarea proiectelor se va face de către un juriu alcătuit din profesioniști în domeniile implicate (educație, protecția mediului, IT) iar câștigătorii vor fi selectați după următoarele criterii: relevanța problemei identificate, creativitatea și fezabilitatea soluției propuse, gradul de complexitate și de finalizare a prototipului, designul proiectului.

Proiectele se vor trimite până la data de 22.05 prin wetransfer la mailul contact@forlife.ro. Prototipurile donate se trimit pe adresa Asociația READY FOR LIFE, Loc. Câlnic (Mun. Reșița), Str. Bistra nr.53, tel. 0741017700.

Proiectele primite și descărcate vor apărea cu bold în lista județelor de mai jos.

Toate echipele participante vor primi diplome de participare, care vor putea fi descărcate de pe site.

Fiecare echipă va avea un nume, folosit în formularul de înscriere iar dacă e participare individuală, se va trece doar numele persoanei.

Pe diplomă va apărea numele unui singur profesor coordonator dar un profesor poate coordona mai multe echipe.

O echipă poate avea maxim 10 membri.

Dacă sunt mai mulți profesori doritori, se poate împărți clasa în mai multe echipe, fiecare profesor coordonând o grupă de elevi.

Întrebări sau discuții despre concurs se pot purta pe această pagină, în secțiunea de comentarii, pe facebook pe profilul Prieteni For LIFE sau pe mail la contact@forlife.ro.

Formular de înscriere 

Se pot înscrie echipe de elevi din instituții de învățământ, din ONG-uri sau pur și simplu persoane sau grupuri de inițiativă.

În acest ultim caz, în formularul de înscriere se va urca în loc de parteneriat o mică descriere a acelei persoane sau a acelui grup de inițiativă.

Acord de parteneriat scoli, 2024 (opțional)

Acord părinți, 2024

Acord de parteneriat MEDIA, 2024

Acord SPONSOR, 2024

Alfabetic, partenerii media ai proiectului sunt: Banat Tv, Banatul Montan, Cosmin Odorescu, Express de Banat, Fine Pictures, InfoCS.Ro, Radio Reșița,  Reșița.ro, TVR TIMIȘOARA

Alfabetic, sponsorii acestui proiect sunt:

Ne-am dori ca acest concurs să beneficieze de premii dar pentru așa ceva avem nevoie de sponsori, care vor fi trecuți pe materialele promoționale ale concursului.

În acest sens, vă rugăm să găsiți și dumneavoastră eventuali sponsori și să ne contactați la film@forlife.ro sau să ne scrieți aici în comentarii și vă vom contacta noi.

Se pot face și donații la Banca Transilvania RO40BTRLRONCRT0V15981501, beneficiar Asociația Neutrino, cu mențiunea Donație LUMEA VIITORULUI precizând o adresă de mail unde puteți fi contactat/ă pentru a vă mulțumi sau să ne trimiteți un mail la contact@forlife.ro și să ne anunțați de acest lucru.

Dacă doriți să o faceți printr-un contract de sponsorizare, îl găsiți în mai jos.

contract sponsorizare FOR LIFE

Vă mulțumim!

 

Prezentăm titlurile proiectelor trimise (în paranteză este numărul de ordine al înscrierii): 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image