Formular înscriere membri 2022

Înscriere voluntari

Beneficii ale membrilor și ale voluntarilor For LIFE

  1. Nu vei mai simți singurătatea

Dacă te-ai simțit vreodată singur sau blocat într-o rutină din care simți că nu poți ieși, munca de voluntariat te va scăpa definitiv de acest sentiment. Unul din efectele muncii de voluntariat este faptul că aduce oamenii împreună și formează comunități bine închegate. Chiar dacă nu ești plătit pentru munca ta, oamenii pe care îi ajuți vor fi mereu bucuroși să te vadă, iar sentimentul va deveni reciproc mai repede decât crezi. Relațiile pe care le legi cu cei pe care îi ajuți nu pot fi comparate cu interacțiunile pe care le ai cu colegii de muncă, vecinii și uneori chiar cu prietenii.

  1. Vei găsi un scop mai înalt

Ca să fii voluntar, trebuie să îți dedici timpul și energia unor cauze pentru care nimeni altcineva nu își face timp. În definitiv, tocmai de aceea e nevoie de tine. Însă vei realiza în scurt timp că ceea ce faci e o muncă valoroasă nu doar pentru cel pe care îl ajuți sau pentru tine, ci pentru întreaga societate. Fiecare om salvat, fiecare om vindecat, a cărui suferință este alinată este un câștig pentru întreaga comunitate. Fericirea celor din jur ne face viața mai frumoasă. Nimic altceva nu poate face asta: nimeni nu poate fi cu adevărat fericit dacă cei din jurul său suferă. Tocmai de aceea, nimic nu se poate compara cu bucuria și satisfacția pe care o simți atunci când poți face ceva ca să îmbunătățești situația pentru cineva, chiar dacă doar puțin.

  1. Îți vei îmbunătăți încrederea în tine

Munca voluntară poate fi o metodă minunată de depășire a timidității și de îmbunătățire a aptitudinilor sociale pentru că aveți un interes comun inerent cu oamenii din jurul vostru. Veți simți în mod natural un sentiment de împlinire, pur și simplu pentru că vă sacrificați timpul liber să lucrați gratuit pentru a ajuta o organizație sau comunitatea voastră. Încrederea în sine în abilitățile dvs. sociale și emoționale și în cunoașterea domeniului dvs. poate fi un factor important în încurajarea viitoarelor angajatori să vă angajeze sau să vă promovez

  1. Îți vei îmbunătăți CV-ul

Beneficiile pe plan profesional pe care ți le aduce voluntariatul nu sunt deloc neglijabile.  Perioadele petrecute făcând voluntariat sunt o modalitate excelentă de a umple golurile din CV-ul tău, în special în perioadele în care nu lucrezi. Voluntariatul le arată viitorilor tăi angajatori că ești o persoană implicată, proactivă, care vrea să contribuie la comunitatea din care face parte, iar acest lucru nu poate decât să te ajute la obținere jobului pe care ți-l dorești.

  1. Îți vei îmbunătăți abilitățile

Fie că e vorba de muncă în echipă, abilități de comunicare sau chiar creativitate, voluntariatul te ajută să îți rafinezi și să îți dezvolți multe calități care te vor ajuta foarte mult pe plan profesional. În plus, vei avea ocazia să înveți foarte multe din munca pe care o depui, de la colegii tăi și de la cei pe care îi ajuți.

  1. Vei face networking

Voluntariatul îți dă ocazia să cunoști și să interacționezi cu oameni noi, mulți dintre ei profesioniști cu cariere, care te pot ajuta foarte mult în viața profesională, în special dacă ești în căutarea unui loc de muncă. În timpul muncii de voluntariat, vei lega prietenii și relații pe care le vei prețui mult timp și care te vor ajuta atât în viață, cât și în carieră.