Iasmina Onescu

Iasmina Onescu este o tanara arhitecta, pasionata de educatie. A absolvit Facultatea de Arhitectura si Urbanism in anul 2015, ciclul licenta+master, avand o lucrare de diploma ce urmarea revitalizarea pietei Apollo din Baile Herculane.

Incepand cu anul 2016 este cadru didactic al aceleiasi facultati, devenind lector universitar dupa finalizarea si sustinerea tezei de doctorat intitulata Seismic vulnerability assessment of historical urban centers, in anul 2020.

Continua sa fie si cercetator si sa isi dedice munca in folosul salvarii patrimoniului construit si educarii utilizatorilor mostenirii cultural-istorice, castigand in anul 2022 si Competitia tinerilor cercetatori, prin Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Ca architect, activeaza in colaborare cu biroul de proiectare de arhitectura 3DSN Design Studio, proiectand cladiri rezidentiale, fiind recent nominalizata si la premiile anuale de arhitectura.

Nu in ultimul rand, este mamica unui baietel de 2 ani, punand pentru el bazele unui centru de educatie timpurie complementara in Timisoara, urmarindu-si astfel pasiunea pentru invatare.