Tănase Maria, Stoicescu Sandra, Grecu Lidia, Milcu Roxana, Ciobanu Anca, Sava Simona, Ema Havrileți, Alexandra Gabriela Vasilescu, Thalida Alina, Doana Cătălina Popa, Ema Patrichi, Lăcrimioara Ziman, Mirela Florentina Tane, Clasa Micilor Campioni, Bianca Păcurar, Andreea Lepșa, Otilia Vîrvorea, Mihaela Ramona Florea, Adriana Ioana Vescan, Banu Georgeta, Valeria Tudose, Yasemin Agi, Ortansa Ecaterina, Roxana Lupulescu, Pintilii Alina, Otilia Petrariu, Loredana Stegaru, Tatiana Cauni, Magda Magda, Cristina Zaharia,  Karina Dimcea,  Monica Ghiță, Adina Țeudan, Ghinea Andrei

FRIENDS OF THE WORLD sunt persoane de naționalitate română care trăiesc în afara țării și care sunt implicate, interesate, dornice de a împărtăși din experiența lor comunității FOR LIFE.

Ne dorim ca să adunăm întrebări de la membri comunității și să aflăm răspunsuri de la acești FRIENDS OF THE WORLD, eventual să avem un webinar cu ei, prin rotație.

CEHIA, Zlin: Ada Ioana BARBU, lucrează la școala Montessori Butterfly Zlin dar cel mai fain proiect din care a făcut parte a fost Teach for Romania unde a predat doi ani în Școala Generală 134 din Ferentari. Nu se știe despre ea ca plânge mai des și mai mult decât arată. Dar acum gata, se știe si asta :). Îi place foarte mult muzica (și să danseze), cântă într-o trupă de reggae, dar și singură la ukulele sau chitară și voce. Își dorește să fim aici unii pentru alții, în eventualitate în care cineva vine cu o idee bună, noi ceilalți să ajutăm.

EMIRATELE ARABE UNITE, Dubai: Alina RADU, profă de română-engleză, născută la Ploiești. Este cel mai bun exemplu de dictonului “Urmează-ți visul” și astfel a ajuns în Emirate. Acum e în programul de coaching John Maxwell Team și își dorește să aducă valoare lumii, să inspire. E îndrăgostită de călătorii și evadează ori de câte ori are ocazia dar cea mai importantă calitate a ei este empatia și modestia. Și-ar dori să țină un webinar comunității FORLIFE în care să arate că IMPOSIBILUL E POSIBIL. 

FRANȚA, Paris: Elena Tărchilă este profesoară de matematică a cărei elevi sunt copiii ei și la fiecare oră încearcă să le împărtășească elevilor câte-o povață ce le poate fi de folos și după curs, și, poate mai târziu, peste ani! Crede că educația este coloana vertebrală a fiecărei persoane, de aceea se implică în multe activități din acest domeniu, contribuie și valorifică triunghiul profesor – elev – părinți. Iubește călătoriile și muntele, încrederea și bunătatea îi sunt în suflet, în gând și în faptă.

INDIA, Bangalore: Nicoleta Ciutacu e profesoara de limba engleză, de limba spaniolă și pentru copii cu nevoi speciale: autism, ADHD, dizabilități în procesul de învățare. Lucrează la Inventure Academy, Bangalore și îi place foarte mult să experimenteze culturi noi, să se integreze în diferite medii pentru a înțelege cât mai mult despre diversitate. Crede că doar experimentând și acceptând diferențele, ne putem adapta tuturor situațiilor și putem fi mai buni, mai toleranți și mai fericiți.

Italia, Trento:  Mirela Oprea este coach, psihoterapeut şi consultant în schimbarea normelor sociale şi a comportamentelor. Unul dintre cele mai frumoase proiecte ale sale este cel de Dream Management, prin care foloseşte puterea ştiinţei pentru a ajuta oamenii să îşi identifice şi să îşi realizeze visurile. Ea susţine cursuri de Dream Management şi a creat o şcoală de Dream Management, unde îi învaţă şi pe alţii cum să fie… Dream Manageri. Despre Mirela cea internaţională, se ştie mai puţin faptul că s-a născut într-un sat din Munţii Apuseni, foarte aproape de Roşia Montană. Mirela este pasionată de studiul psihologiei umane şi în timpul liber îi place să meargă pe munţii din apropierea locuinţei ei din Italia. Nu ştie exact ce şi-ar dori de la comunitatea FOR LIFE, dar ştie ce ar putea dărui: o întâlnire a membrilor săi cu propriile visuri. Iar asta, crede ea, nu e lucru puţin. Mai multe despre Mirela: www.mirelaoprea.com.

JAPONIA, Tsukuba: Mihaela Butnaru este profesoară de limba engleză iar cel mai fain proiect e pagina de facebook “Călătorii prin Japonia”.  Înainte de a se muta definitiv în Japonia, a lucrat ca ghid pentru turiștii japonezi in România și a tradus 4 cărți ai unor autori japonezi. Este pasionată de călătorii și de literatura japoneză (autorul preferat este Haruki Murakami). Își dorește să afle cât mai multe despre ce înseamnă a fi un adevărat dascăl, cu dragoste si pasiune pentru meseria sa și să cunoască oameni cu pasiuni similare.

OLANDA, Eindhoven: Teodor Nițu  acum profesor de Fizica și Matematica la Școala Internaționala Eindhoven, Olanda. In ultimii 11 ani a predat in Tokio, Japonia. Este consultant in educație, innovation coach și student wellbeing specialist. Fondatorul Școlii Fericirii – un proiect International care dorește sa implementeze abilitați și practici legate de fericire in educație. A fost întodeauna cel mai interesat de relația cu copilul și de mediul educațional, și cum pot aceste doua lucruri sa influențeze predarea și învățarea. 

 

GERMANIA, Munchen: Laura Iorgovan 

SINGAPORE: Iulius Carebia

 

Mulțumim celor care formează comunitatea FORLIFE, sunt cei care fac ca viața celor din jur să fie mai frumoasă.

Nu am dorit să prezentăm TOTUL despre ei, ci doar răspunsuri la câteva întrebări:

  1. Nume și prenume, unde locuiești?
  2. Ce lucrezi și unde?
  3. Care sunt cele mai faine proiecte (sau proiect)?
  4. Ce nu se știe ceva despre tine? (ceva inedit)
  5. Ce pasiuni ai?
  6. Ce ți-ai dori de la comunitatea FOR LIFE?

Iar toate aceste răspunsuri te rugăm să le trimiți la comunitate.forlife@gmail.com