Rugămintea noastră este ca să descriem experiența acestui proiect iar dacă dorim să precizăm cu cine lucrăm, să dăm doar prenumele și localitatea elevilor cu care lucrăm.

Vă mulțumim!

27 Comments to “Experiența ADOPTĂ INTELECTUAL UN COPIL, voluntari”

 1. Sunt recunoscătoare că am șansa să îl pregătesc pe Rareș, un suflet minunat. Rareș locuiește în Săpoca și are o voință de fier. Este curios, atent și dornic să învețe. El a devenit un exemplu pentru mine. Mă uimește tăria lui de caracter și voința de a progresa.
  Mulțumesc pentru că mi-ați oferit șansa să îl îndrum pe acest suflet ambițios!

 2. Mă simt onorată să fac parte din cadrul acestui proiect.Vă mulțumesc, tuturor pentru inițiativă și motivație!
  Alessia este fetița minunată ce mi-a fost repartizată și cu care este o bucurie să lucrezi.Ne-am întâlnit de trei ori până acum pe Zoom.Am apelat la activități de cunoaștere,de spargere a gheții și de creare a stării de bine pentru face cât mai plăcută și utilă întâlnirea de ambele părți.Problemele ce se rezolvă prin metoda grafică și paŕtile de vorbire au fost principalele teme abordate pe lângă multe altele prevăzute de materia studiată a clasei .Platforma liveworksheets, tabla Jamboard si jocurile wordwall au codimentat întâlnirile avute până acum.Cu speranța că feedbackul Alessiei e pozitiv, aștept întâlnirile următoare cu nerăbdare.

 3. În primul rând: felicitări celor care au inițiat acest proiect! Sunt copii cu adevărat minunați, cu dorința de a învăța. Am cunoscut-o pe Denisa, din Brașov. Un copil sensibil, cu putere de muncă. Școala on-line, probabil și-a pus amprenta și acest copil și-a pierdut încrederea în ceea ce face. Mă bucur că am reușit să o cunosc pe această cale și să pot să o îndrum să descopere tainele fizicii și nu numai…Mulțumesc pentru această șansă!

 4. Fac parte cu drag din această echipă!
  Lucrez cu doi adolescenți minunați, Matei (din Oradea) și Maria (din Mangalia). Le admir seriozitatea și deschiderea!
  Mulțumesc celor care au avut inițiativa acestui proiect! ,,Adoptă intelectual un copil!” face bine în ambele sensuri, atât elevului, cât și profesorului.
  Sărbători luminate!

 5. Vă mulțumesc și vă transmit cele mai calde urări de bine. Profesionalismul de care aţi dat dovadă şi dăruirea pentru realizarea acestui proiect atât de complex, sunt dovada cea mai evidentă a unei munci asidue. Nu pot fii altfel decât bucuroasă că am acceptat această provocare.
  Lucrez cu Emma şi Alessia, din Bucureşti şi cu Julia, din Focşani. Sunt eleve conştiincioase, serioase şi consecvente. Sunt bucuroasă că pot ajuta voluntar şi că pot face elevii fericiţi!

 6. Bună ziua! Felicitări pentru acest proiect. Mă simt norocoasă că am aflat despre For Life și că am ocazia să fiu de ajutor. Am adoptat intelectual o fetiță,Sara, dintr-un sat de lângă Sighișoara și ne străduim să dăm de cap scăderilor, înmulțirilor și împărțirilor.
  Felicitări pentru inițiativă și Sărbători cu bine!

 7. Aștept cu nerăbdare fiecare dimineață de sâmbătă pentru că, după ce mă răsfăț cu aroma cafelei, voi petrece o oră alături de noua mea prietenă Ioana, din clasa a V a, la o școală in Mediaș. O oră în care ne antrenăm mintea, zâmbetul, încrederea. Intrăm în lumea noastră online, în care de fiecare dată avem alt decor ( prietena mea e experta ). Călătorim împreună prin lumea matematicii, descoperim magia numerelor, ne jucăm cu ele. La sfârșitul fiecărei întâlniri, ea așteaptă recompensa (“astăzi primesc o temă?”). Formăm o echipă pe cinste!

 8. Sunt tare bucuroasa sa fac parte din echipa și sunt norocoasa “mămică” a unei domnișoare din județul Constanța. Îmi place sa cred și chiar simt ca avem o colaborare buna. Cred ca cel mai important lucru în acest proiect este ca suntem alături de elevi care chiar au nevoie de sprijin intelectual și de cele mai multe ori și emoțional. Felicitări echipei pentru inițiativa și sper din suflet sa existe o continuitate!

 9. Felicitari pentru aceasta initiativa! M-am bucurat foarte mult sa-i sprijin pe Tudor si Alexandra in pregatirea pentru evaluarea nationala. Sunt copii minunati care muncesc mult iar eu sunt fericita ca pot sa le fiu de ajutor atat cat le permite timpul deoarece ei au si alte activitati scolare. Sunt deschisa unor noi “adoptii” deoarece lumea lor, a copiilor, este magnifica!

 10. Ma bucur foarte mult ca fac parte din acest proiect, am adoptat intelectual o eleva din Timisoara, cls a XII-a, pe nume Murtaza Roxana. Avem o colaborare foarte buna, este foarte receptiva.

 11. Felicitări Echipei FOR LIFE, mă bucur că D-zeu mi-a scos în cale acest copil minunat ( Mirabela – cls a VIII-a , Caraș- Severin). Este o experiență minunată colaborarea noastră, care chiar dacă este online transmite emoție și împlinire de ambele părți. Ne pregătim de Evaluarea Națională, recuperăm materie din perioada online, unde se simte ea mai nesigură, rezolvăm TESTE , RECAPITULARE. Sunt foarte fericită că am întâlnit-o cu ajutorul vostru, este muncitoare , serioasă, nu puteam fi mai norocoasă . Sunt convinsă că voi toți cei care vă aduceți aportul în acest Proiect sunteți mulțumiți sufletește că puteți pune o cărămidă , că ajutați dezinteresat. Eu simt o mare împlinire și regret că momentan nu pot face și mai mult. Succes tuturor, speranță și multă sănătate!

 12. Sunt tare încântată de acest proiect. Lucrez cu două fete ambițioase: Alexia şi Antonela. Ambele sunt în clasa a XI-a şi îşi doresc să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, limba şi literatura română. Pregătirea se desfăşoară săptămânal, iar ele sunt mereu prezente. Alexia, Antonela, vă promit că vă voi ajuta cât pot de mult! Am mare încredere în voi.😊

 13. Iustinian, Horatiu, Daniel , Diana, Camelia si Bogdan , copii minunati, echipa mea de suflet,alaturi de care 4 ore saptamanal , lucram pentru Evaluarea Nationala.Am intrat profesor voluntar in acest proiect, din dorinta de a ajuta si nu regret acest lucru.In aceasta perioada grea pentru toti,cand deplasarile au fost de multe ori restrictionate, am reusit virtual sa ajung saptamanal,in Suceava, Calarasi, Resita, Beclean.Multumesc , pentru acest proiect inedit , care ne ajuta sa ajutam si sa fim aproape de sufletul copiilor.Cu siguranta, o experienta unica, pentru toti cei implicati!

 14. La început a fost curiozitatea și mai ales dorința de a dărui, puțin câte puțin, mai departe…așa, ca la o ștafetă a cunoașterii…
  Apoi a devenit rutină săptămânală transformată în dependență.
  Și astfel, am ajuns să aștept cu nerăbdare întâlnirea cu copiii mei, să le caut prezența dincolo de ecran, să intru cu delicatețe în casa fiecăruia dintre ei, printre caiete, manuale și culegeri, să rezolvă împreună exerciții și probleme și să realizăm cât este de frumoasă matematica.
  Prin participarea la acest proiect mi-am propus să aprind scânteia cunoașterii, pe care apoi, copiii să o ducă mai departe, nu să fiu un simplu instrument destinat transferului de informații.
  Pentru mine cea mai mare bucurie. este atunci când bâzâitul telefonului semnalizează primirea unui mesaj de la Vlăduț de la București, Larisa de la Grajduri, jud. Iași sau Tereza de la Mediaș, prin care aceștia își manifestă dorința de a ne conecta online și de a rezolva tema la matematică sau pur și simplu de a înțelege noțiuni care la clasă păreau tare alambicate…
  Interesul lor și mai ales curiozitatea și dorința de a învăța mă motivează mereu, dincolo de problemele zilnice și de oboseala unei zile pline de diverse activități, iar satisfacția lucrului bine făcut vine odată cu înțelegerea noțiunilor și cu notele mari obținute la clasă.
  Cred cu tărie că toți colegii profesori implicați în acest proiect lucrează cu pasiune și mai ales cu dăruire, iar iubirea de oameni cu siguranță va transforma acest proiect într-un PERPETUUM MOBILE al cunoașterii, pentru binele copiilor.
  Felicitări echipei FOR LIFE și tuturor celor implicați, elevi, părinți, profesori!

 15. Consider că această comunitate face bine nu doar beneficiarilor acestor întâlniri, elevi și părinți, cât mai ales oamenilor care fac parte din acest proiect: profesori-voluntari, coordonatori și fondatori. Avem nevoie să știm că suntem uniți și că ne iubim semenii, de aceea, spiritul prieteniei și al apropierii dintre indivizi, simbolizează că România este o țară cu oameni frumoși.
  Sunt profesor de Limba și literatura română și prin implicarea mea în acest proiect, am ocazia să mă întâlnesc săptămânal cu patru adolescenți de clasa a XI-a din Deva, Câmpulung și Sibiu, patru foi de trifoi care îmi sunt dragi.
  Îmi doresc ca aceste întâniri să se desfășoare pe termen lung, de asemenea, sper la seriozitate din partea copiilor implicați și cred că discuțiile noastre săptămânale pot fi o cărămidă pusă la pregătirea lor pentru examenul de maturitate.
  Îmbrățișez cu simpatie pe toată lumea care face parte din această frumoasă colectivitate!

 16. Cum nimic în universul acesta nu este întâmplator, mi-a fost dat să lucrez cu două fete minunate, Ileana din București si Elena din Severin. Deși din clase diferite (12 vs 11), ambele simt nevoia să se autodepășească, să devină și mai sigure pe ele, mai conșiente de potențialul extraordinar pe care îl au! Prin urmare, în urma legăturii pe care am creat-o, nu am niciun dubiu că vor avea rezultate foarte bune la examenele care le așteaptă. Mă simt împlinită și, totododată, recunoscătoare că pot ajuta copii despre care am toată încrederea că vor avea un viitor pe măsura visurilor pe care și le-au proiectat!

 17. Nu stiu cum am ajuns la acest proiect deosebit, insa stiu ca sunt recunoscatoare celor care au facut posibila implicarea in acest proiect. Ma bucur sa colaborez cu doi adolescenti minunati, Alexandra si Bogdan,sa pot sa-i ajut sa isi creasca increderea in sine prin rezolvarea de probleme la matematica pentru evaluarea de la sfarsitul clasei a VIII- a.Astfel, poposesc pentru cate doua ore, virtual, marti la Beius si sambata la Tecuci. Si, abia astept intalnirea cu ei de fiecare data deoarece suntem compatibili si facem din fiecare intalnire o altfel de scoala, una care ne ridica vibratia desi suntem obositi ori preocupati de provocarile actualelor vremuri.Felicitari pentru inspiratia in a crea aceasta oportunitate si multumesc divinitatii pentru cei doi copii minunati pe care mi i-a adus in realitate!

 18. Buna, eu sunt Aida, locuiesc in Praga, dar am ales sa nu renunt la slujba si dorinta de a oferi educatie si sprijin, acest proiect este absolut minunat, avand la el acces toti copiii, nu doar cei care isi permit o meditatie platita. Copiii apreciaza timpul cu noi si la final de lectii sunt multumiti
  Multumesc si eu

 19. Am hotărât să mă implic în acest proiect din dorința de a ajuta elevii care vor să lucreze în plus, sau au nevoie de explicații suplimentare. Lucrez cu Isabela, o eleva de clasa a VIII-a din Caracal, foarte harnică și dedicată, căreia îi place să rezolve probleme la matematică. Este o eleva de nota 10 din toate punctele de vedere și sunt sigură că se va descurca foarte bine la evaluarea națională. Ne întâlnim de obicei miercurea pe zoom, iar timpul petrecut împreună trece foarte repede. Isabela este comunicativa, implicată și vine mereu cu soluții la problemele propuse.
  Isabela, mă bucur ca faci parte din acest proiect și că am avut ocazia să te cunosc. Mult succes în tot ceea ce vei face de acum înainte! 🍀🤗

  1. În cadrul acestui proiect Isabela a dobândit și dezvoltat aptitudini, competente si atitudini necesare unui elev care se pregătește de evaluare nationala prin intermediul bazei teoretice prezentate de un profesor de exceptie ,dar si prin intermediul exercitiilor practice, care au antrenat-o pentru obținerea unui rezultat excelent . Un curs foarte bun, cu un bagaj de informatii ridicat, cursul si-a atins scopul propus, avand un real aport la dezvoltarea competentei matematice a copilului meu. Excelenta prezenta ca formator, excelenta personalitate ca OM, blandetea ,eficienta, elocventa si profesionalismul sunt calitatile ce fac din Domnișoara Toma Rovana profesorul ideal si in mod implicit duc la rezultate exceptionale in viitorul care incepe chiar acum.

   Multumesc!!! ❤️

 20. Felicitări celor care au inițiat acest proiect de nota 10*, sunt onorată să particip și eu alături de grupul de voluntari !
  Pe această cale, am reușit să cunosc doi elevi deosebiți, Vlad și Mihai, din Moldova, clasa a XII-a, cu care am explorat în fiecare săptămână tainele matematicii. Indiferent de nota obținută la BAC , acești doi tineri vor reuși cu certitudine să se realizeze în viață datorită conștiinciozității, hărniciei, caracterului și intelectului de care dispun !
  MULTĂ BAFTĂ băieți, este o plăcere să lucrez cu voi!

  1. Din carte spre departe..este deviza de la care am pornit!Mulțumesc pentru oportunitatea de a cunoaște UN COPIL DEOSEBIT,Alexandra din Bechet,dornică mereu de mai mult,ambițioasă, devotată și recunoscătoare!Felicitări fondatorilor proiectului și viață cât mai lungă!Mă simt onorată să fac parte din acest proiect și îmi doresc să colaborăm în continuare!Respect!

 21. Sunt onorată că fac parte din acest proiect. Dincolo de împlinirea profesională, mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște doi copii minunați: Diana din județul Călărași (clasa a VIII-a) și Fabian din județul Neamț (clasa a VII-a). Ambii sunt ambițioși, dornici de a cunoaște mai mult, muncitori și implicați în propria formare. E o plăcere să lucrezi cu ei, să-i vezi cum se bucură de fiecare întâlnire, cum bifează cu încântare încă o noțiune înțeleasă. Sper ca întâlnirile noastre să le ofere acel sprijin de care au nevoie.

 22. O experienta interesanta si foarte placuta atat pentru mine cat si pentru elevul care l-am ajutat!!!

 23. Mă bucur că fac parte din această echipă minunată și altruistă!
  În anul școlar 2020-2021 l-am ajutat în consolidarea cunoștințelor de limba română pe Cătălin, un băiețel timid, dar foarte muncitor, din Bușteni. Mi-a făcut plăcere să-i împărtășesc unele dintre secretele acestei materii. Zâmbetul lui, după o reușită, era cea mai mare răsplată pentru mine!
  Pe lângă ședințele online, i-am trimis și diverse materiale educaționale, pe adresa de Whats App a mamei lui.
  Dacă vor considera că este necesar, vom continua și anul școlar următor.
  Multă sănătate tuturor!

 24. Sunt onorată că am fost parte a acestui proiect. Am avut bucuria să lucrez cu Amalia, o elevă de clasa a V-a, dintr-un orășel din județul Suceava care s-a înscris din dorința de ,,a se perfecționa”. M-a uimit seriozitatea unui copil de doar 12 ani. Pentru mine, Amalia este un model de ambiție și perseverență.

 25. Felicit inițiatorii acestui proiect și mă bucur că am putut colabora !
  Șansa de a putea lucra cu un copil care are un scop bine definit în viață ( o carieră militară), mă determină să continui. Rezultatele frumoase se vor arăta la final !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image