Daria Cotoc

O elevă, o voluntară, o copilă, dar cel mai important o adevărată prietenă, o structură complexă definită prin iubire. Astăzi o să aflăm mai multe despre Daria Cotoc.

de Bianca Stan

1.Cum ți-ai descrie experiența de licean in acești 2 ani?

Plină de evenimente plăcute. Nu m-aș fi gândit că rodul muncii mele din gimnaziu va lua formă drept comunitatea minunată în care mă aflu acum. Nu m-aș fi gândit niciodată că anxietatea, un cuvânt demult trăit, poate fi acum doar o amintire. Evoluția personală ce a avut loc pe parcursul acestor doi ani continuă să mă uimească în fiecare zi. Colegii și prietenii mei m-au motivat la începutul clasei a 9-a să devin cea mai bună versiune a mea. Sunt deplin recunoscătoare oamenilor ce mă înconjoară și ador să lucrăm împreună la diferite proiecte.

2. Ce aspirații ai pentru viitor și unde te vezi în 5 ani?

Îmi place să cred că peste 5 ani voi urma o facultate la finalul căreia scopul meu în viață va fi deja decis. Deși nu știu încă care e drumul pe care vreau să merg mai departe, încerc să nu elimin nici o opțiune. Îmi doresc ca pe viitor munca mea să fie benefică tuturor și să pot ajuta oamenii atât cât îmi este cu putință. Acest aspect este cel mai important pentru mine.

3. Ce te motivează?

Sunt o persoană greu de motivat, căci lucrez cel mai bine sub presiune. Dacă ar fi totuși să aleg ceva, aș spune încrederea. Încrederea în abilitățile proprii mă motivează la un nivel foarte înalt. Nu consider acest lucru ca fiind ceva narcisist, ci ca o modalitate de terapie pentru sine. Atunci când nu pot executa o sarcină deoarece am îndoieli asupra rezultatului, încerc să mă gândesc la toate celelalte momente în care am dus la bun sfârșit diferite atribuții. De cele mai multe ori, acest imbold mă face să realizez că sunt capabilă să îndeplinesc orice îmi doresc

4.Cum reușești să îmbini școala cu voluntariatul ?

Cu ușurință, pentru că am ajuns în punctul în care le practic pe ambele cu multă plăcere. Sunt activități firești ce m-au dezvoltat într-o manieră inedită. Sigur că școala îmi provoacă uneori neliniște sau stres, dar am învățat că toate îngrijorările sunt trecătoare și că nu sunt singura care trece prin acest lucru.

5.Știu că scrii proză povestește ne puțin despre munca ta și de unde își provine pasiunea pentru lectură?

Când eram mică nu am înțeles niciodată de ce le place oamenilor să își petreacă timpul citind niște cuvinte aruncate pe hârtie. Acum că m-am maturizat, semnificația din spatele acelor cuvinte îmi este cât se poate de clară. Citesc cu drag orice carte îmi poate oferii lecții despre această mare enigmă pe care noi o numim viață. Cât despre poezie, pentru mine s-a dovedit a fi cea mai lucidă formă de exprimare. Atunci când vorbele nu puteau să răzbească, gândurile își făceau loc, parcă natural, pe acea hârtie banală pe care o desconsideram în copilărie. Poezia e ceva mai mult decât special pentru mine, fiind adevărata mea pasiune.“Uneori proza te poate vindeca de realitate.”

6.Ce sfaturi i-ai oferii unui boboc și care e citatul tau preferat?

Unui boboc i-aș spune ceea ce și eu am fost la rândul meu sfătuită, adică să nu mă tem de necunoscut, iar citatul care pe mine m-a inspirat cel mai mult este: “Cu toții avem doua vieți. Cea de-a doua începe atunci când realizăm că avem doar una singură.”

7.Cine e persoana cu cea mai mare influență asupra evoluției tale?

Nu știu răspunsul la această întrebare, însă eu cred că sunt proiecția tuturor sufletelor pe care le-am întâlnit, fie ele bune sau rele. Îmi e greu să mă detașez de oameni, așa că evoluția mea este datorată lor.

8.Care este o calitate pe care o admiri la alți oamenii?

Loialitatea, deoarece este cea mai pură formă de respect.

9. Dacă ai putea asculta o melodie pentru totdeauna, care ar fii ea?

Greu de spus, poate “My way” de la Frank Sinatra.

10. Ce nevoi consideri că au tineriii de vârsta ta?

 Nevoia de a fii ascultați și în special de a fii înțeleși. Tinerii din ziua de azi dau dovadă de o imaginație și o creativitate de care nu multe generații au avut ocazia să se bucure. Sper ca aceste calități să fie puse în valoare cât mai eficient de cei ce dețin o astfel de putere.