Creionul

POVESTEA CREIOANELOR

Copilul își privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:
– Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouă? Sau poate e o poveste despre mine?
Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:
– E adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea să fii ca el, când vei fi mare.
Copilul privi creionul intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la el.
– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!
– Totul depinde de felul cum privești lucrurile. Exista cinci calități la creion, pe care dacă reușim să le menținem, vei fi totdeauna un om care trăiește în buna pace cu lumea.
Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată că exista o Mână care ne conduce pașii. Pe aceasta mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeauna conform dorinței Lui.
A doua calitate: din când în când trebuie sa mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamna un pic de suferință pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuțit. Deci, să știi să suporți unele dureri, cele care te vor face mai bun.
A treia calitate: creionul ne dă voie să folosim guma pentru a șterge ce era greșit. Trebuie să întelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău, dar este important este să nu repetăm aceleași greșeli și să încercăm să greșim tot mai puțin.
A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa, îngrijește-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău.
Și, în sfârșit, a cincea calitate a creionului: lasă întotdeauna o urmă. Tot așa, să știi că tot ce faci în viața va lăsa urme, astfel că trebuie sa încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta.
Eu de exemplu, mă regăsesc la a treia calitate, A CORECTA NU E CEVA RĂU, DAR E IMPORTANT SĂ GREȘIM DIN CE ÎN CE MAI PUȚIN.
Voi…..ce calități din cele ale creionului aveți?