Pentru a se desfășura în județul dvs., vom avea nevoie de un ambasador al concursului în acest județ (inspectorului de matematică, inspectorul pentru învățământ primar sau o persoană delegată de aceștia) care se va ocupa de organizarea acestui concurs în acel județ.
Fiecare școală are dreptul să înscrie MAXIM 5 x numărul de clase pe nivel (dacă avem clas. IVa, IVb, IVc vor putea fi maxim 5×3=15 elevi)
Concursul e cuprins în CAEJ
Detalii preliminare:
- Concursul Ciprian Foiaș se poate desfășura în orice județ în data de……aprilie sau mai, ora 10, cu subiecte unice primite de la comisia națională a concursului. Pentru a-l putea desfășura în alt județ, aveți detalii mai jos. În Reșița, acest concurs se va desfășura la Școala Gimnazială Nr. 7.
- Concursul se adresează elevilor claselor I-XII iar comisia de propunere a problemelor de pregătire a concursului, cea de subiecte și cea de evaluare vor fi formate din profesori din mai multe județe ale țării.
- Ca subiecte de concurs, vor fi 4 probleme din care 2 cu idei asemănătoare celor de aici de pe site, o problemă din problemele rezolvate din GM (sau din supliment) din ultimul an școlar și o problemă oarecare, de tip concurs. Problemele pe site se vor actualiza până MAXIM cu o săptămână înainte de concurs.
- Punctajul: primele 3 probleme punctate cu 25 de puncte, ultima problemă, cea din GM sau din supliment GM punctată cu 15 puncte. Vor fi și 10 puncte din oficiu.
- Lucrările vor fi scanate și corectate online de 2 cadre didactice, nu se admit contestații
- Subiectele vor fi afișate pe site
- Rezultatele vor fi afișate codat pe acest site.
- Concursul se adresează elevilor claselor I-XII, NU EXISTĂ CONTESTAȚII.
- Fiecare județ care va dori să organizeze acest concurs va urma exemplul de mai jos, al Reșiței.
- Fiecare școală din REȘIȚA va desemna un prof. ce va face parte din comisia de organizare a concursului, numit profesor-resposabil al școlii respective (prof. de matematică sau de ciclul primar) care va face parte și din comisia de organizare.
- Acesta va înscrie elevii în formular până în aprile sau mai 2024, ora 12
- Fiecare școală are dreptul să înscrie MAXIM 5 x numărul de clase pe nivel (dacă avem clas. IVa, IVb, IVc vor putea fi maxim 5×3=15 elevi)
- Fiecare școală care trimite elevii va trimite profesori asistenți astfel: 1-7 elevi: 1 asistent, 8-15 elevi: 2 asistenți etc.
Probleme de pregătire pentru ediția 2025 (lista în curs de actualizare):
CIPRIAN FOIAȘ, III, 1-10 CIPRIAN FOIAS, III, 11-20
CIPRIAN FOIAS, V, 1-10, CIPRIAN FOIAS, V, 11-20
CIPRIAN FOIAS, VI, 1-16, CIPRIAN FOIAS, VI, 17-26
CIPRIAN FOIAS, VII, 1-20, CIPRIAN FOIAS, VII, 21-30
CIPRIAN FOIAS, IX, 1-10, CIPRIAN FOIAS, IX, 11-20
CIPRIAN FOIAS, X, 1-10, CIPRIAN FOIAS, X, 11-20, CIPRIAN FOIAS, X, 21-30
CIPRIAN FOIAS, XI, 1-20, CIPRIAN FOIAS XI, 21-30
CIPRIAN FOIAS, XII, 1-10, CIPRIAN FOIAS, XII, 11-20
Anunțați inspectoratul că doriți să vă înscrieți în acest concurs, iar inspectoratul va trimite pe contact@forlife.ro numele acelui ambasador precum și datele sale de contact. Acest document va fi cu ștampila și semnătura conducerii inspectoratului școlar și, ca structură orientatică va conține doar informații de tipul.
Pentru concursul Ciprian Foiaș, ediția a III-a, ambasadorul județului…….este persoana…….profesor de…….. Datele de contact sunt: și veți preciza datele de contact ale acestuia.
Fără acel ambasador, acest concurs nu se va putea desfășura în județul dvs.
Noi vom publica pe site numele acelui ambasador iar acceptarea participării dvs în concurs va putea fi posibilă doar dacă județul dvs. are delegat acel ambasador, altfel înscrierea dvs nu va putea fi considerată validă.
Pentru profesorii care doresc să propună probleme de pregătire:
- Vor alege o clasă, vor contacta organizatorii pentru validarea alegerii la contact@forlife.ro și vor scrie MINIM 10 probleme la acea clasă, le vor scana și trimite la contact@forlife.ro (Exemplu de scriere a unei probleme de pregătire), (Problemele vor fi scrise de mână precizând sursa, faptul că au fost selectate de dvs și soluție fiecărei probleme. Fiecare problemă cu soluția aferentă va fi scrisă pe aceeași pagină)
- Vor căuta probleme interesante date la faze locale ale olimpiadelor școlare, la diferite concursuri, de prin diferite publicații matematice dar se va preciza exact sursa problemei. Ne dorim popularizarea matematicii, de aceea nivelul problemelor să fie cel de locală. Rugămintea e să avem probleme din toată materia clasei respective, nu doar din cea de până la olimpiadă deoarece partea de conținut de după olimpiada locală, respectiv județeană nu e asimilată de elevi. În acest caz putem găsi probleme din publicații de specialitate.
Program:
9,30: festivitatea de deschidere (aici se vor discuta detaliile, sălile de concurs etc.)
9,45: accesul elevilor
ora 10: concursul
ora 12: corectarea
Timp de lucru:
Clasa I, II: 60 de minute
Clasa III, IV: 90 de minute.
Clasa V-XII: 120 de minute
Ciprian Foiaș, născut în Reșița în 20 iulie 1933, a parcurs învățământul primar și secundar în Reșița, unde s-a distins cu premii la olimpiadele de matematică. În 1955 este absolvent al Universității din București iar în 1961 obține doctoratul în matematică, A fost profesor la Catedra de Analiză Matematică la Universitatea din București (1966–1979), la Universitatea Paris-Sud 11 (1979–1983) și la Indiana University (din 1983 până la pensionare). Începând cu anul 2000, a fost profesor și cercetător la Texas A&M University, unde a fost Distinguished Professor.
Prin înființarea acestui concurs,clubul Rotary Reșița continuă implicarea în comunitate sprijinind performanța.
PARTENERIAT Concurs CIPRIAN FOIAȘ, 2024-2025
Subiecte gimnaziu 2023 2023
Din edițiile anterioare: