“Nu este momentul să te gândești la ceea ce nu ai. Gândește-te la ceea ce poți face cu tot ce ai.” (Ernest Hemingway)
Stăm de vorbă cu Buzică Alina Thalida studentă la Universitatea din București, la programul de master consiliere școlară și dezvoltarea carierei.
Ne poți spune câteva cuvinte despre tine ca să te cunoaștem mai bine?
Sunt o tânără care iubește viața, oamenii, natura si prețuiește fiecare clipă. Mă bucur de lucrurile mici și cred că totul se întâmplă cu un scop și are o semnificație. Sunt mereu în căutare de noi provocări și se întâmplă să-mi pară rău că ziua nu are mai mult de 24 de ore pentru a face cât mai multe.

Ai spus ceva mai devreme că studiezi la un program de master ce are legătură cu educația. A fost dorința ta să urmezi calea aceasta sau te-au îndrumat cei de lângă tine?
A fost dorința mea să predau copiilor încă de când eram mică și îmi amintesc că întindeam tot maldărul de jucării în sir indian pe post de elevi. “Predau” pentru că atunci și până să intru la facultate, credeam că la asta se rezumă profesia de cadru didactic, dar e mai mult de atât, fiindcă înseamnă să pui suflet în ce faci, să ai dorința de a te perfecționa și o sete nestăvilită de cunoaștere.
Ați primit descurajări din partea celorlalți? Dacă da, cum ați trecut peste ele?
Da, am primit descurajări din partea unei profesoare pe care am avut-o în gimnaziu în legătură cu parcursul pe care voiam să-l urmez. Am trecut peste cu ajutorul familiei care mă susține în permanență, dar pot să spun totodată că feedbackul negativ venit din partea dânsei a fost ca un motor pentru că m-a ambiționat să fac lucruri, să mă implic și să demonstrez că eu sunt altfel decât s-ar crede, deci acum îl văd ca pe ceva ce m-a ajutat să cresc.
Care este cea mai mare realizare de până acum?
Faptul că am început să mă cunosc, să știu ce vreau, sunt mai atentă la nevoile mele, la ce simt și transmit, ce pot și ce nu. Am trecut printr-un întreg proces în care m-am descoperit. Susțin cu tărie că haosul din exterior este din cauza că nu ești bine cu tine însăți/însuți.

Ne poți povesti un moment din viața ta în care te-ai simțit cu adevărat împlinită?
Unul dintre ele a fost în toamna anului trecut când am decis să fac voluntariat în cadrul asociației “For Life”, în proiectul “Adoptă intelectual un copil.” Decizia a venit ca urmare a faptului că voiam să ies din rutină, să fac și altceva în afară de cursurile de la facultate și să intru în contact cu copiii, fiindcă știam că peste un an voi fi in fața lor. A fost o experiență uimitoare. Am făcut pregătire online cu o fetiță și sinceră să fiu, mă gândeam și mă răzgândeam asupra modului în care să-mi desfășor activitatea astfel încât să simtă că e o placere să învețe.
Cum ai aflat de “For Life”?
Am participat la un atelier despre cum se predă matematica la ciclul primar pe care l-a susținut domnul profesor Ovidiu Bădescu, și automat aflând de domnul profesor, am aflat și de această organizație.
Cu ce ai rămas în urma acestei experiențe?
Cu satisfacția că am avut un rol în viața cuiva și că i-am ghidat pașii. Nu este nimic mai plăcut și mai înălțător decât să-i ajuți pe cei de lângă tine. Pe lângă acestea, mi s-au confirmat câte pot să realizez și am descoperit abilități de care nu știam. Prin voluntariat faci bine atât celuilalt , cât și ție.
Cum te-ai descrie în 3 cuvinte?
Ambițioasă, curioasă, veselă

Ce-i sfătuiești pe tineri?
Să îndrăznească chiar dacă nu li se prea dau șanse de reușită, să-și susțină punctul de vedere și să facă lucruri, să pornească pe călători descoperirii.
Dacă ar trebui să alegi un cântec care să descrie felul în care îți trăiești viața, care ar fi acela?
Ma philosophie – Amel Bent.