AJUTOR For LIFE

10.10.2021. Elevi ajutați de elevi să nu abandoneze școala (Realitatea TV)

Sunt reale situațiile în care, din lipsa rechizitelor, a hainelor sau a încălțărilor, unii părinți nu își trimit copilașii la școală sau, uneori, se sacrifică astfel încât unul dintre părinți pleacă la lucru în străinătate.

Alți copilași au frați mai mici, cu care trebuie să stea deoarece părinții înceacă să lucreze pământul sau să lucreze zilieri pe unde apucă.

Acești copii NU SUNT VINOVAȚI pentru situația respectivă și le e implicit mai greu să fie competitivi sau măcar să își continue studiile.

Un nou proiect, AJUTOR For LIFE, constă în identificarea copiilor care au greutăți financiare în a-și urma școala și în sprijinirea lor, prin cumpărarea de către Comunitatea For LIFE a celor necesare.

Și tu poți ADOPTA UN CAZ SOCIAL, iar noi te vom ajuta să ajuți.

Dacă dorești să faci asta, scrie-ne la contact@forlife.ro.

Oamenii cu suflet frumos care doresc și pot să se implice:

  • pot sponsoriza (dacă sunt firme), aici este contractul de sponsorizare
  • pot dona, precizând DONAȚIE caz social NR…. (sau pe care îl doriți dumneavoastră adopta) în contul ASOCIAȚIA NEUTRINO, RO40BTRLRONCRT0V15981501, deschis la Banca Transilvania

7.10.2021. Cazul social 9:    Familie formată din soț, soție și 6 copii: băiat 10 luni, băiat 3 ani (handicap mediu), băiat 5 ani, băiat 6 ani, fată 9 ani, băiat 13 ani. Trăiesc în Reșița și toți frecventează școala, dorm din păcate pe jos, pe pământ. În acest sens, au nevoie de MOBILĂ:  pat, vitrină, dulap, covoare…orice ar fi de prisos și, binențeles de o sumă de bani prin care să poată avea strictul necesar frecventării școlii. Lucrează doar soțul, venitul mediu lunar este de 1670 lei/familie, adică 208 lei/persoană. Mulțumim Alina Avram că ne-ai prezentat acest caz. Deocamdată NEADOPTAT.

Cazul social 8: Elevă înscrisă în clasa a VIII-a, are încă patru frați. Sora ei mai mare este studentă în anul I. Mai are o soră de 5 ani și un frate de 2 ani. Tatăl este pensionar pe caz de boală, iar mama se ocupă cu creșterea animalelor pentru a-și întreține familia. Este o elevă silitoare, ajutându-și și mama în gospodărire. Cazul social 8 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 7).

Cazul social 7: Elev în clasa a V-a, trăiește într-o familie monoparentală, fiind crescut doar de mamă. Mai are o soră iar mama lor nu are niciun venit, trăind doar din ceea ce muncește cu ziua pe la diferite persoane. Cazul social 7 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 6).

Cazul social 6: Elevă în clasa a II-a, provine dintr-o familie monoparentală. Mama ei a părăsit familia, lăsând fata în grija tatălui. Acesta nu are un venit permanent, ci doar venit realizat din munci ocazionale. Cazul social 6 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 5).

Cazul social 5: Elevă înscrisă în clasa a II-a, locuiește cu tata și cu mama ei într-o familie interesată de educația celor doi copiii pe care i-a înfiat. Este un copil inteligent, cu dorință de învățare. Singurul venit este salariul modest al tatălui, mama este casnică și se ocupă mai mult de educația  celor două fete. Cazul social 5 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 4).

Cazul social 4: Elev înscris în clasa a V-a, locuiește cu mama lui și cu ceilalți patru frați ai săi. Mama lucrează zilier, la munca câmpului sau la curățenie, și e singurul venit, însă nu este sigur că în fiecare lună are de lucru. Copiii merg la școală, în ciuda situației precare. Venitul mediu lunar este de 900 lei/familie, adică 150 lei/persoană. Cazul social 4 – adoptat de S.C. PLENWDEV S.R.L.

Cazul social 3: Elev înscris în clasa I, liniștit și sârguincios. Locuiește cu mama sa și cu tatăl său vitreg, împreună cu încă patru frați. Fratele cel mai mare a absolvit clasa a VIII-a cu media 9,05 fiind un elev sârguincios care acum își urmează studiile liceale. Acesta, pe lângă activitatea școlară desfășura și multe munci fizice, pentru a-și ajuta familia aflată într-o situație precară. Venitul mediu lunar este de 1130 lei/familie, adică 161 lei/persoană. Cazul social 3 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 3).

Cazul social 2: Elevă înscrisă în clasa a V-a, timidă, cu bun simț, muncitoare, altruistă ajutându-și colegii de fiecare dată când are ocazia. Locuiește împreună cu tatăl său, mama vitregă și fratele său. Fratele său, elev în clasa a VI-a este vioi, inteligent, muncitor. Deși nu au un venit fix,  tatăl lucrează zilier, familia manifestă interes față de școală. Venitul mediu lunar este de 440 lei/familie, adică 110 lei/persoană. Cazul social 2 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 2).

Cazul social 1: Elev înscris în clasa a VII-a, vesel, comunicativ, locuiește cu mama lui și cu ceilalți patru frați ai săi, sora cea mare promovând examenul de bacalaureat. În ciuda situației precare, manifestă interes pentru școală, își ajută frații mai mici, participă activ la toate activitățile școlare și extrașcolare. Venitul mediu lunar este de 900 lei/familie, adică 150 lei/persoană. Cazul social 1 – adoptat de Consultant AA- broker de asigurare (Adopția 1).