Elevi ajutați de elevi să nu abandoneze școala (Realitatea TV)
Bazat pe succesul proiectul ADOPTĂ INTELECTUAL UN COPIL, Comunitatea For LIFE dorește să ofere copiilor din România și un sprijin/stimulent financiar.
Haideți să premiem PERFORMANȚA, PROGRESUL, IMPLICAREA și să le oferim copiilor șansa de a-și atinge visele, oferind BURSE DE ÎNVĂȚARE, DE PERFORMANȚĂ, DE IMPLICARE. Detalii despre modul în care vă puteți înscrie să primiți bursa sau modul în care ne puteți ajuta să oferim această bursă găsiți aici.
Până acum ne-au sprijinit financiar: Altex, Centrul de calculatoare Reșița, EVOBITS, Fundația MEREU APROAPE PLENTYDEVELOPMENT, ROTARY REȘIȚA
Avem cele 7 cazuri de mai jos neadoptate, dacă cineva dorește să se implice am fi recunoscători.
Dacă doriți să ajutați, vă putem oferi direct datele de contact ale acestor persoane sau, fiind vorba de un ONG, se pot face sponsorizări în contul de la Banca Transilvania RO21BTRLRONCRT0CR6633701, contract de sponsorizare.
Donații se pot face prin Revolut @forlife sau în contul de la Banca Transilvania RO21BTRLRONCRT0CR6633701, beneficiar Asociația Ready For LIFE.
POVEȘTILE ÎN CARE NE IMPLICĂM:
Povestea 37, caz performanță: Datorită donației unei imprimante 3D de către un fost elev, în Reșița s-a constituit un club de proiectare și printare 3D. Am cumpărat noi ca ONG 10 role de filament pentru ca elevii să printeze creațiilor lor dar ritmul în care acești elevi printează solicită mult mai multe filamente. Ne-am dori ca cineva să ajute cu achiziționarea a mult mai multr role de filament PLA. (Neadoptat)
Povestea 36, caz social: Este o familie cu 9 frați, care locuiesc doar cu mama lor. Cel mai mare, de 20 de ani are probleme cu alcoolul, întreaga familie e intreținută de cel de 18 ani care lucrează. Fata de 14 ani dorește să meargă la liceu, însă mama spune ca să țină curățenia în casă. Stau într-un vârf de deal, e nevoie ca măcar lunar să oferim ceva ajutoare copiilor constând în alimente, haine etc. Orice sumă e binevenită. (Neadoptat)
Povestea 35, caz social: Este o fată din clasa a IX-a, talentată la desen și se ocupă de rubrica Colorăm România. Dorește să dea la ARHITECTURĂ și acolo are proba din desen tehnic și artistic. I-am donat o tabletă grafică dar laptopul este prea vechi și nu permite instalarea de drivere pentru a o putea folosi. Dorește să își adune bani pentru un laptop, chiar să deseneze pentru a putea aduna suma necesară. E necesar sau un laptop sau o bursă recomandată de 200 lei pe lună. (Neadoptat)
Povestea 34, caz social: Elev în clasa a XI-a, este f inteligent, provine dintr-o familie cu mai mulți frați. Face naveta 30 de km în fiecare zi, își dorește un laptop deoarece cel pe care îl folosește devine incompatibil cu noile software. A început să muncească în online pentru a-și aduna alți bani. Bursă recomandată: 200 lei pe lună. (Neadoptat)
Povestea 33, caz social: Student la Informatică la Timișoara în anul II. Provine dintr-o familie modestă, iar anul trecut, în online, și-a permis să stea acasă, acum în Timișoara a închiriat o garsonieră și vrea să se angajeze la 8 ore, deși îi va fi imposibil cu facultatea. Bursa l-ar ajuta să se angajeze măcar la 4 ore pentru a putea suporta cheltuielile, acum e nevoit să fie în Timișoara în fiecare zi. Bursă recomandată: 200 lei pe lună. (Neadoptat)
Povestea 32, caz social: Elevă din Ineu, județul Arad, are o malformație congenitală la membrul drept superior dar visez să ajung campioană la Special Olympics, să demonstrez că orice limită poate fi depășită. În viitor și-aș dori să ajungă psiholog, deoarece îi place să ajute persoanele din jurul ei, deocamdată are nevoie de o proteză de braț, al cărei cost final este în jur de 20 000 de euro. Liceul din Ineu a început să adune donații pentru așa ceva, orice donație e bine venită acolo, și ar fi minunat să livrăm și noi personal măcar 100 lei pe lună. (Neadoptat)
Povestea 31, caz social: Este o fată foarte ambițioasă, dorește să dea la ARHITECTURĂ și acolo are proba din desen tehnic și artistic. Nu are cu cine să se pregătească aici în localitate și ar dori să meargă la meditații la 100 de km, într-un centru universitar. Bursă recomandată: 200 lei pe lună. (Neadoptat)
Povestea 30: Tablete grafice voluntarilor For LIFE: 1) Daria Szuiogan, 2) Ema Havrileți, 3) Mina Rimer, 4) Lucas, 5) Eli Nicolaescu (Adoptat de Fundația Mereu Aproape)
Povestea 29, caz social: Mama elevei a plecat de acasă în 2019, când ea era în clasa a 8-a; de atunci o singură dată a văzut-o, la sfârșitul aceluiași an. Părinții sunt în divorț și Mihaela locuiește doar cu tatăl și fratele ei într-o comună din apropierea Bârladului. Tatăl lucrează ca vânzător la magazinul din sat și salariul lui minim pe economie este singurul venit al familiei. Eleva face naveta în fiecare zi, 14 km, și ar avea nevoie de sprijin financiar pentru a acoperi costurile legate transport (130 lei/lună). (Adoptat de fam. Șerban, Slobozia)
Povestea 28, caz social: Elevă în clasa a XI-a, părinți divorțați, singurele venituri ale familiei sunt alocație fetei de 215 lei și pensia alimentară de 235 lei. Face naveta zilnic 40 de km pentru a veni la liceu în Bârlad dar singurul microbuz ajunge la 8,30 și nu poate ajunge la prima oră dar nu își permit să o țină la internatul liceului care costă 400 de lei pe lună. Are un mic handicap de vorbire, din naștere, dar felul în care s a adaptat acestuia arată ce suflet frumos și puternic este. (Adoptat Smart Academy și Mona Șerban, Pitești)
Povestea 27, caz școlar: Elev pasionat de modelare 3d și de softuri de creare de desene animate, are un laptop care nu îi oferă ocazia de a face un filmuleț mai mare de 15 secunde, deorece se blochează. Are potențial în editare și creare de video, însă nu are un laptop suficient de bun pentru a-și putea îndeplini pasiunea (adoptat de Fundația MEREU APROAPE și de ALTEX, care i-au dăruit un laptop)
Povestea 26, caz școlar: Studentă dar care și lucrează ca și cadru didactic, are un laptop cu care abia reușește să își țină orele. De foarte multe ori, este nevoită să restrteze laptopul actual în timpul cursurilor care, și în acest an, sunt online. Marea ei problemă e apropierea examenelor online, unde poate fi eliminată din examen dacă laptopul i se blochează.(adoptat de Fundația MEREU APROAPE și de ALTEX, care i-au dăruit un laptop)
Povestea 25, caz școlar: Elevă în clasa a XI-a, laptopul s-a defectat și nu își poate face temele la informatică. face parte dintr-o familie numeroasă și nu are cum să își achiziționeze alt laptop, iar reparația celui vechi nu merită, deoarece este învechit și nu suportă programe actuale. Un laptop i-ar da posibilitatea continuării în condiții normale a școlii. (adoptat de Fundația MEREU APROAPE și de ALTEX, care i-au dăuit laptopul mult visat)
Povestea 24, caz social: Părinții nu au niciun fel de venit, lucrează cu ziua în agricultură și îl obligă și pe el să facă asta la consăteni. Din acest motiv, nu este lăsat să frecventeze școala, deși profesorii spun că este un elev care se descurcă foarte bine și că înțelege ușor. Banii ar ajuta această familie să aibă un plus de venit condiționat de prezența copilului la școală.
Povestea 23, caz social: Provine dintr-o familie monoparentală, locuind cu mama și cu fratele lui mai mic în casa unei bătrâne, însă uneori nici focul nu își permit să și-l facă. Totuși, mama face tot ceea ce depinde de ea pentru a-și ține copilul la școală. Ajutorul ar fi binevenit pentru a putea continua școala.
Povestea 22, BURSĂ FOR LIFE: Este un elev capabil, ambițios, care prezintă un interes deosebit pentru învățătură, în ciuda situației materiale precare. Bursa ar spori , cu siguranță, potențialul cu care a reușit să impresioneze toate cadrele didactice ale unității de învățământ.
Povestea 21, BURSĂ FOR LIFE: Face naveta 25 de km în fiecare zi deoarece și-a dorit să fie la școală mai bună decât ceea ce îi oferea localitatea de domiciliu. Este premianta clasei, cu medii diar de 9 și de 10, deși exigențele sunt destul de mari. Bursa ar folosi-o pentru decontarea transportului și pentru achiziționarea celor necesare școlii.
Povestea 20, BURSĂ FOR LIFE: Elevă în clasa a XI-a, visul ei este de a deschide un orfelinat și în fiecare weekend nu pierde ocazia de a sta cu copiii și de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Provine dintr-o familie cu 8 frați însă e p famile care, indiferent de greutăți, a pus pe primul plan școala. Bursa ar ajuta-o pentru a-și cumpăra cele necesare școlii și a duce cadouri copilașilor cu care se întâlnește în weekend.
Povestea 19, BURSĂ FOR LIFE: Elevă în clasa a X-a, este o fire complexă și se implică în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea ei personală. Citește foarte mult, scrie frumos și este talentată la a surprinde frumusețea lumii din jur. Bursa ar folosi-o pentru cumpărarea unor cărți de dezvoltare personală și de a începe o bibliotecă FOR LIFE.
Povestea 18, BURSĂ FOR LIFE: Elevă în clasa a XI-a, este o fire energica, este șefa clasei, are media 10 si al cărei vis este de a face școala mai plăcuta și învățarea mai cu sens. Este convinsă că la fiecare materie pot fi găsite lucruri utile și atractive și că depinde foarte mult de profesor acest fapt prin modul în care predă materia. Bursa ar folosi-o pentru plata unor abonamente la site-uri din străinătate concepute astfel și pentru crearea unui joc pe MAGAZIN PLAY prin care, la fiecare materie, să fie găsite lucruri incitante.
Povestea 13, caz social: Provine dintr-o familie cu patru frați. Sora cea mare este studentă în anul I. Mai are o soră de 5 ani și un frate de 2 ani. Tatăl este pensionar pe caz de boală, iar mama se ocupă cu creșterea animalelor pentru a-și întreține familia. Fata este o elevă silitoare, ajutându-și în același timp mama în gospodărie.
Povestea 12, caz social: Este un elev din clasa a V-a, foarte silitor. Trăiește într-o familie monoparentală, fiind crescut doar de mamă. Mai are o soră, iar mama nu are niciun venit.
Povestea 11, caz social: Provine dintr-o familie monoparentală. Mama a părăsit familia, lăsând-o pe fată în grija tatălui. Acesta nu are niciun venit permanent, ci doar din diferite munci prestate ocazional.
Povestea 10, caz social: Elevă în clasa a II-a, provine dintr-o familie foarte interesată de educația celor doi copii pe care i-a înfiat. Este un copil inteligent, cu dorință de învățare. Singurul venit al familiei este salariul modest al tatălui. Mama este casnică și se ocupă foarte mult de educația celor două fete.
Povestea 9, caz social: Familie formată din soț, soție și 6 copii: băiat 10 luni, băiat 3 ani (handicap mediu), băiat 5 ani, băiat 6 ani, fată 9 ani, băiat 13 ani. Trăiesc în Reșița și toți frecventează școala, dorm din păcate pe jos, pe pământ. În acest sens, au nevoie de MOBILĂ: pat, vitrină, dulap, covoare…orice ar fi de prisos și, binențeles de o sumă de bani prin care să poată avea strictul necesar frecventării școlii. Lucrează doar soțul, venitul mediu lunar este de 1670 lei/familie, adică 208 lei/persoană. Mulțumim Alina Avram că ne-ai prezentat acest caz. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de PLENTYDEVELOPMENT.
Povestea 8, caz social: Elevă înscrisă în clasa a VIII-a, are încă patru frați. Sora ei mai mare este studentă în anul I. Mai are o soră de 5 ani și un frate de 2 ani. Tatăl este pensionar pe caz de boală, iar mama se ocupă cu creșterea animalelor pentru a-și întreține familia. Este o elevă silitoare, ajutându-și și mama în gospodărire. (Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare)
Povestea 7, caz social: Elev în clasa a V-a, trăiește într-o familie monoparentală, fiind crescut doar de mamă. Mai are o soră iar mama lor nu are niciun venit, trăind doar din ceea ce muncește cu ziua pe la diferite persoane. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare
Povestea 6, caz social: Elevă în clasa a II-a, provine dintr-o familie monoparentală. Mama ei a părăsit familia, lăsând fata în grija tatălui. Acesta nu are un venit permanent, ci doar venit realizat din munci ocazionale. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare
Povestea 5, caz social: Elevă înscrisă în clasa a II-a, locuiește cu tata și cu mama ei într-o familie interesată de educația celor doi copiii pe care i-a înfiat. Este un copil inteligent, cu dorință de învățare. Singurul venit este salariul modest al tatălui, mama este casnică și se ocupă mai mult de educația celor două fete. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare
Povestea 4, caz social: Elev înscris în clasa a V-a, locuiește cu mama lui și cu ceilalți patru frați ai săi. Mama lucrează zilier, la munca câmpului sau la curățenie, și e singurul venit, însă nu este sigur că în fiecare lună are de lucru. Copiii merg la școală, în ciuda situației precare. Venitul mediu lunar este de 900 lei/familie, adică 150 lei/persoană. (Adoptat de PLENTYDEVELOPMENT)
Povestea 3, caz social: Elev înscris în clasa I, liniștit și sârguincios. Locuiește cu mama sa și cu tatăl său vitreg, împreună cu încă patru frați. Fratele cel mai mare a absolvit clasa a VIII-a cu media 9,05 fiind un elev sârguincios care acum își urmează studiile liceale. Acesta, pe lângă activitatea școlară desfășura și multe munci fizice, pentru a-și ajuta familia aflată într-o situație precară. Venitul mediu lunar este de 1130 lei/familie, adică 161 lei/persoană. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare
Povestea 2, caz social: Elevă înscrisă în clasa a V-a, timidă, cu bun simț, muncitoare, altruistă ajutându-și colegii de fiecare dată când are ocazia. Locuiește împreună cu tatăl său, mama vitregă și fratele său. Fratele său, elev în clasa a VI-a este vioi, inteligent, muncitor. Deși nu au un venit fix, tatăl lucrează zilier, familia manifestă interes față de școală. Venitul mediu lunar este de 440 lei/familie, adică 110 lei/persoană. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare
Povestea 1, caz social: Elev înscris în clasa a VII-a, vesel, comunicativ, locuiește cu mama lui și cu ceilalți patru frați ai săi, sora cea mare promovând examenul de bacalaureat. În ciuda situației precare, manifestă interes pentru școală, își ajută frații mai mici, participă activ la toate activitățile școlare și extrașcolare. Venitul mediu lunar este de 900 lei/familie, adică 150 lei/persoană. Ajutor CRĂCIUN 2021 oferit de Consultant AA- broker de asigurare