1 Iunie 2023, Centrul Reșiței

de Andra Bosioc

Fiecare din noi prețuiește în sufletul său o amintire care servește drept suvenir al copilăriei. Sunt puține dățile în care oportunitatea clipei în care ne aflăm să ne reofere o circumstanță în care să ne putem transpune în pielea copilului nestingherit din noi.

Mulțumim Radio Reșița pentru invitația la acest eveniment, mulțumim Laura Sgaverdea că ai făcut din Reșița un oraș al copiilor.

Bianca Stan a fost și de această dată coordonatorul echipei de voluntari FOR LIFE.

Cu prilejul zilei de 1 iunie, mai multe centre de voluntariat și nu numai au luat parte la găzduirea unei noi amintiri în sufletul tuturor, reușind să înglobească mai multe activități într-o zi unică ce să rămână întipărită în inimile tuturor. Cu mici, cu mari, am reușit prin diverse ateliere, joculețe și momente artistice precum origami, mlaștina, desenatul cu cretă, 3D printing, ghicitori. Fiecare activitate propusă a avut ca scop să aducă un zâmbet pe fețele copiilor, dar și să-i ajută să-și deprindă anumite abilități.

Ne-au încântat apoi momentele susținute de către Bogdan Walter și de Andreea Dumitru, vicecampioni europeni.

Natalia Chiseliță care a animat publicul cu vocea ei minunată, dar și cu bucuria de a avea pe cei mici alături. S-a dansat, s-a cântat, a fost multă bucurie în centrul Reșiței.

Începând cu atelierul de 3D printing, unde am încercat să-i introducem pe cei mici în lumea informaticii și să le oferim oportunitatea de a vedea cum sunt create monedele folosite ca răsplată pentru implicarea lor în activitățile desfășurate și până la mesele unde bărci, avioane, fluturi, broscuțe, solnițe și nu numai luau viață din hârtie,  o mulțime de copii se întindea curioasă să vadă ce se petrece.

O altă oportunitate în care cei prezenți au avut ocazia de a acumula monede ForLife a fost prin participarea la mlaștina, joc în care te aflii într-o mlaștină și trebuie să găsești drumul de ieșire, iar  cei mici au fost foarte entuziamați. Copii au fost recompensați și pentru răspunsurile corecte date la ghicitorile din cadrul celor desfășurate.

Deasemenea, am avut parte și de desene cu cretă răsfirate pe dalele centrului, la care au luat parte, atât cei mici cât și cei mari, dar și un spectacol de dans desfășurat atât pe scenă, cât și în afara ei, într-un cerc de oameni care stăteau cu sufletul la gură și cu telefoanele la îndemanână gata pentru orice mișcare impresionantă ce avea să urmeze.

Ștampila For LIFE ne-a însoțite pe brațele tuturor participanților.

După mine, orice clipă merită trăită și orice oportunitate trebuie acceptată, mai ales cele în care nu rămâi doar tu cu ceva în suflet, ci le oferi și altora și pentru asta nu pot fi mai recunoscătoare pentru posibilitățile ce-mi apar în cale.

Asemenea evenimente ne marchează experiențele de viață, deoarece nimic nu poate fi mai remarcabil, decât dacă noi îi permitem să aibă un impact asupra noastră, la fel cum  nicio perioadă din viața noastră, fie că e ea copilărie, adolescență sau că suntem deja adulți, decât dacă noi o facem, iar participarea și implicarea în asemenea proiecte nu doar că ne lasă pe noi cu amintiri, dar ne și oferă ocazia de a oferii un zâmbet mai departe.

Atmosfera completată de muzica ce răsuna voioasă pe fundal a fost creeată atât de Mara Olariu care a fost acompaniată de Radu Alessia, Caimac Alesia, Ehrman Karina, Stan Bianca, Goian Miruna, Colțan Amalia și Bosioc Andra care au asigurat fundalul momentul său.

 

La finalul zilei cu toții am plecat cu o nouă experiență întipărită în suflet, o nouă zi marcată ca fiind o amintire și cu un zâmbet pe buze.